Pozornica 07.07.2016. 10:47. Zadnja izmjena: 07.07.2016. 11:03.

KUD Donji Vidovec

Sudjelovali na folklorno kulturnoj manifestaciji Đakovački vezovi

Folklorna i kulturna manifestacija Đakovački vezovi ove godine je doživjelo je svoje posebno, 50. izdanje. Da zastupa Međimursku županiju na toj uglednoj manifestaciji pripalo je KUD-u Donji Vidovec koji su bili jedna od 80 skupina koje su prošle ulicama grada Đakova u svečanom mimohodu svih sudionika Smotre.

Ove godine bilo je najviše sudionika do sad, oko 6 tisuća, te simboličnih 50 konjanika i svatovskih zaprega, svi odjeveni u narodno ruho svoga kraja. Nakon mimohoda, plesalo se šokačko kolo, te su održane smotre folklora. Prva po redu je bila Međunarodna smotra folklora, zatim Smotra folklora Hrvatske na kojoj su nastupili Donjovidovčani izvornim pjesmama i plesovima spleta "Tam pri naši stori Muri", te Smotra folklora Slavonije i Baranje.

- Biti sudionik Smotre i kroz mimohod doživjeti Đakovačke vezove i ljudi koji ga s oduševljenjem prate poseban je osjećaj koji ćemo zasigurno pamtiti svi koji smo sudjelovali, ali i svi koji su bili dio publike. Nije bilo lako, ali je bilo lijepo i nadamo se da ćemo još koji put biti u mogućnosti sudjelovati, poruka je iz KUD-a Donji Vidovec.