Pozornica 21.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

SVJETSKI USPJEH STUDIJA TEUTA

Potvrdu kvalitete čakovečki je Studio suvremenog plesa Teuta dobio pozivnicom da sudjeluje u plesnom natjecanju Barcelona Dance Award 2010. U konkurenciji plesača iz šesnaest zemalja svijeta, Teuta je odvažno nastupila s koreografijama Nikoline Mekovec Per se i Room 52. To je za Teutu dosad najvažnije natjecateljsko iskustvo jer je žiri vrednovao dvije stotine koreografija plesača koji su došli iz zemalja koje uvelike, u znatno zastupljenijem broju, njeguju suvremeni plesni izražaj.
U kategorijama klasičnog baleta, hip hopa, stepa, suvremenog, modernog i show plesa iznjedrili su najbolji, a u ukupnom poretku Teuta je ušla među prvih pet.
U kostimima Ande Damjan nastupio je već standardni sastav: Lana Jalšovec, Nikolina Šardi, Katarina Lajtman, Kristina Jarni, Melani Haček i Damir Šalajić.
- Primili smo nagradu Special Award Choreography koju prima pet najboljih koreografija i time potvrdili kvalitetu naše izvedbe i naše plesno stvaralaštvo. Za nas veliku vrijednost ima i sam boravak u Barceloni koji su nam velikim dijelom omogućili Grad Čakovec i Međimurska županija, na čemu im zahvaljujemo.
Tamo smo stekli nova poznanstva, a posebno smo uživali u plesu kolega iz Singapura i SAD-a čija se kultura i način života prepoznaju i u tom segmentu.
Svi smo disali i mislili isto, kao da se već godinama poznajemo. To je ples, tu nema razlika među svima nama - kaže Nikolina Mekovec. (al)

Izvor: 2869