Pozornica 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Tko su najfazani?

Prvi program u novoj školskoj godini u Učeničkome domu Graditeljske škole Čakovec i ovaj je put bila Fazanijada. Sam pojam fazana označava učenike prvih razreda srednjih škola smještenih u Učeničkome domu kojima ovim programom završava program adaptacije na novu sredinu i novi način života i rada. Sama Fazanijada uključuje višetjedne pripreme u kojima se uvježbava program predstavljanja odgojnih skupina (njih šest ove godine) i pojedinih učenika unutar njih. Za dana su održana sportska nadmetanja na brojnim terenima oko Doma.
Prvo su svoje snage i umijeća odmjerili stariji učenici Doma u ekipi Old timera i učenici prvih razreda kao Fazani. Old timeri su uvjerljivo slavili rezultatom 4:0. Nakon toga je održana Olimpijada starih sportova u disciplinama skakanja u vreći, bacanja kamena s ramena, bacanja potkove te na koncu u povlačenju užeta.
Drugi dio programa Fazanijade potom je u večernjim satima održan u restoranu Učeničkog doma koji je jedini bio dovoljno velik da primi sve zainteresirane, među njima i drage goste. Svi najuspješniji sportaši ovom su zgodom bili nagrađeni prigodnim slatkim nagradama koje im je uručila voditeljica doma Nataša Vrček, prof. Kulturno-umjetnički program učenici-fazani iskoristili su kako bi se osobno i grupno predstavili. Bilo je tu plesa, pjevanja, glume, pričanja šala, predstavljanja zemalja Europske unije, što je sam program učinilo vrlo zanimljivim i dinamičnim. Spretni voditelji ovog bogatog i inovativnog programa u kojem je trebalo pokazati i dosta voditeljske umješnosti bili su učenici Mia Capek i Sascha Milostić. Na koncu je nastupio možda i najvažniji trenutak programa u kojem su glasanjem učenika i odgojitelja odabrani i najfazanka i najfazan u školskoj 2013./14. godini u Učeničkome domu Graditeljske škole Čakovec.
Najfazanka je postala te se lentom okitila učenica Helena Frančić, a najfazan, uz odobravanje većine, je učenik Mark Žegarac.
A. Milinović

Izvor: 3054