Pozornica 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Udobrovoljili publiku s pozornice Mesapa

Puhački orkestar općine Nedelišće bio je domaćin 21. smotre puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije održane u nedjelju, u dvorani NGC-a Aton, u Nedelišću. Podršku kao suorganizatori pružili su Općina Nedelišće i Zajednica HKUU-a MŽ, dok su pokrovitelji manifestacije, koja je u svom trećem desetljeću, Ministarstvo kulture RH i Međimurska županija.

Uvodne riječi pozdrava sudionicima i publici uputili su načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i predsjednik Županijske skupštine MŽ Mladen Novak koji je Smotru i otvorio. Prve minute nastupa bile su rezervirane za orkestar domaćina - PO Nedelišće pod vodstvom Dragana Logožara, koji je za priliku odabrao Film festival Hansa Kolditza. Bio je to dinamičan uvod u program Smotre. Zasvirali su i PO Goričan koji vodi Luka Dominik, Limena glazba Belica s Danijelom Požgajem na čelu, LG Dekanovec pod vodstvom Tihomira Cvrtile, PO Općine Donji Kraljevec uz vodstvo Ivana Belovarija.

Nastupili su i članovi PO-a Grada Preloga koji vodi Igor Hrustek, PO općine Mala Subotica s Davorom Požgajem na čelu, PO općine Domašinec koji vodi također Tihomir Cvrtila te Gradski puhački orkestar Mursko Središće pod dirigentskom palicom Petra Novaka. Gradski puhački orkestar Čakovec predvodio je Ivan Belovari, a svirači PO-a Donja Dubrava zasvirali su pod vodstvom Antuna Horvata.

Na repertoarima puhačkih orkestara i limenih glazbi našla su se po jedno do dva djela, što je bila uputa domaćina s obzirom na dugo trajanje lanjske smotre. Program u klimatiziranoj dvorani Atona bio je pravo glazbeno i svako drugo osvježenje u vrućem ljetnom nedjeljnom popodnevu.

A. Ličanin

Izvor: 3088