Pozornica 30.12.2018. 15:15. Zadnja izmjena: 30.12.2018. 15:17.

Aton

Veliki božićni koncert u Nedelišću: Četiri tenora obasjala blagdane

Velikim božićnim koncertom Pjevačkog zbora Josip Vrhovski u dvorani ATON-a u Nedelišću je zatvorena bogata kulturna godina. Ovaj put bilo je doista spektakularno; odmah po završetku upitali smo dirigenta Branimira Magdalenića je li sve išlo "po loju" - znajući da on nema dlake na jeziku i uvijek će reći ako nešto nije valjalo. - Sve, sve je bilo super. Potpuno sam zadovoljan, uspjela nam je dvadeseta obljetnica Zbora i dvadeseti Božićni koncert! - sjao je od sreće i ponosa prof. Magdalenić. A prezadovoljno dvosatnim programom bilo je i gotovo 2.500 posjetitelja; dvorana je bila krcata.

Pod dirigentskom palicom prof. Magdalenića i uz pratnju božićnog orkestra, zboraši Vrhovskog pokazali su se u najboljem mogućem svjetlu. Istaknutu ulugu ovaj put dobila je sopranistica Katarina Toplek, a "bačena je u vatru" i mlada Nedelišćanka, sopranistica Sarah Ferenčević.

Potom su stigli oni - Četiri tenora! Međimurska publika posebno je pozdravila njihovog novog člana, mladog Filipa Hozjaka iz Preloga. Tenor Đani Stipaničev zatražio je poseban pljesak za novog kolegu i kazao: "Krenulo mu je u životu, došao je k nama, a ekskluzivno vam mogu otkriti i da će sa mnom glumiti Isusa u mjuziklu Jesus Christ Superstar!"

Zahvale nakon koncerta uputili su načelnik Nedelišća Darko Dania i predsjednica Zbora Ivanka Novak, koji su podsjetili na 20 uspješnih godina Zbora nazvanog po najvećem sinu obližnjeg Črečana - glazbenom pedagogu, skladatelju i dirigentu Josipu Vrhovskom.