Pozornica 12.10.2019. 00:21. Zadnja izmjena: 12.10.2019. 00:21.

Revija plesa

Vivona: Mladi plesači prikazali čari suvremenog plesa

Studio za suvremeni ples Vivona iz Čakovca nedavno je održao tradicionalnu 7. reviju suvremenog plesa. Publici okupljenoj u čakovečkom Centru za kulturu predstavilo se svih 140 aktivnih članova Vivone, kao i neke prijateljske plesne skupine iz drugih mjesta Hrvatske, ukupno 250 mladih plesača.

- Nastupa svih naših sedam plesnih grupa, a naše članice će imati i nekoliko solo izvedbi i dueta, najnovije koreografije što su ih osmislile naše trenerice i zajedno s njima kreirale ih plesačice, rekla nam je predsjednica udruge Vivona i njena umjetnička voditeljica Karmen Kovačević-Jambor. Najavila je i  važne stvari koje slijede nakon Revije.

- Ovo je 34. godina našeg djelovanja, odmah nakon Revije počinjemo pripremama za proslavu 35. obljetnice suvremenog plesa u Čakovcu. U tom razdoblju smo proveli različite projekte, povremeno i mijenjali način nastupa, bilo je tu zimskih produkcija i uličnih plesova, radili smo plesne predstave, obično po bajkama kao predlošku, ali je spektar tema koje možemo obraditi širok. Ovo je već sedmi puta da okupljamo i naše prijatelje, tako da osim što prikažemo što mi radimo, možemo vidjeti i što oni rade, pa Revija bude i mjesto razmjene ideja i stvaralaštva.

U toj razmjeni ovaj puta su sudjelovale udruge koje njeguju suvremeni ples i plesne skupine Atomi iz Goričana, Point iz Samobora, Ivančica iz Ivanca, Crazy Hill iz Ludbrega, M-fit iz Novog Marofa i Zemlja sreće iz Varaždina.

Revija je završila dodjelom priznanja članicama koje slave jubileje u aktivnosti. Za pet godina aktivnosti dobile su ih Luna Žižek, Katja Kos, Saša Srpak, Lorena Andročec, Antea Božić i Jelena Kovačić, za deset godina Željka Vincetić, a za 15 godina Tena Novak i Dora Križnik. Dora i njene prijateljice Lea Tot i Ivana Brlečić koje odlaze na studij dobile su i posebno priznanje na oproštaju od Vivone. Posebna priznanje za 10 i više godina rada u Vivoni primile su i trenerice Ivana Pečarko i Petra Kovač.