Pozornica 15.06.2018. 09:36. Zadnja izmjena: 15.06.2018. 09:46.

Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom

Za oboljele prikupljeno 13 tisuća kuna

Županijska liga protiv raka Čakovec i ove je godine, 10. put, pod pokroviteljstvom službe Zaštite autorskih muzičkih prava i Hrvatskog društva skladatelja, a u suradnji s brojnim sponzorima, pjevačima, plesnim skupinama i drugim umjetnicima, organizirala humanitarnu akciju Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom.

Modne kolekcije i nakit koje su nosili žene i muškarci klubova Županijske lige protiv raka Čakovec, međimurske profesorice i učiteljice te djelatnici Županijske bolnice Čakovec, predstavile su u petak, 1. lipnja u Centru za kulturu brojne domaće tvrtke. Frizerski i kozmetički saloni sudionicima su osigurali frizure i šminku, dok su za dekoraciju pozornice zaslužne medicinska sestra Božena Kapitarić i Gospodarska škola Čakovec.

Program su vodili Dejan Buvač i tajnica Lige Irena Šestak, a u zabavnom dijelu sudjelovali su Marija Jambrošić, Zbor kluba laringektomiranih Međimurske županije, Sinovi Međimurja, ženska vokalna skupina Stridonne, tamburaški sastav Frikovi, Chorus Blas Ivanovec, Vokalna skupina hrvatske komore medicinskih sestara-podružnica Međimurske županije, vrtić Cvrčak- skupina Latice, KUD Ivanovec, KUD Belica i vokalna skupina udruge za promicanje kvalitete života Turen.

Napunivši dvoranu CZK-a Međimurci i Međimurke još jednom su pokazali veliko srce. Samo prodajom ulaznica skupljeno je više od 13 tisuća kuna, a sav prihod namijenjen je rehabilitaciji oboljelih od raka na gradskim bazenima Marije Ružić Čakovec.