Pozornica 14.11.2017. 17:42. Zadnja izmjena: 14.11.2017. 17:46.

Štrigova

Ženska vokalna skupina "Stridonne": Dovele Dalmatinca pa s njim zapivale!

Peti samostalni koncert ženske vokalne skupine "Stridonne" u holu Osnovne škole Štrigova u nedjelju, 29. listopada je bio pravi užitak za zahtjevne glazbene sladokusce. Nora Nemec, Marija Jahn, Jasmina Rep, sestre Dejana i Danijela Brežnjak te Silvija Kocen za svoje su sumještane, ali i brojne goste i uzvanike iz daleka na najbolji način pokazale čime su to širom Hrvatske, u nastupima na različitim festivalima i smotrama, osvojile brojna priznanja i nagrade.

Utjeha onima koji nisu bili na koncertu je drugi nosač zvuka koji su "Stridonne" snimile i koji je promoviran nedjeljnim koncertom, pa se može uživati u njihovoj profinjenoj interpretaciji zavičajne glazbene baštine.

"Stridonne" su jedine Međimurke na klapskoj sceni koje iz srca Dalmacije donose nagrade s nastupa na prestižnim smotrama klapske pjesme, a dobile su i kompliment da vjerojatno nema klape koja bi otpjevala koju međimursku pjesmu jednako dobro kako one pjevaju klapske pjesme. Predstavili su se i gosti: muški oktet "Arion" iz Ljutomera  i Marko Zekanović iz Zadra, inače član klape "Koporan" koji počinje samostalnu karijeru, a "Stridonne" su ga upoznale u Omišu.

Marko je sa "Stridonnama" i zapjevao, na oduševljenje publike. Zahvaljujući publici na podršci na kraju koncerta, Nora Nemec, kada je konačno u grlomoglasnom pljesku došla do riječi, istaknula je:

- Želim da znate kako mi ovo radimo sa srcem, a ne za novac. Sve to ne bi radile da nam pjevanje nije užitak i zadovoljstvo. Pjevanje je dio našeg života i puno toga nam donosi. Jako nam puno znači podrška i pohvala te kritika stručnjaka i publike. Cilj uvijek postavljamo malo viši da možemo do toga narasti. Radimo samostalno, ali tražimo i pomoć iskusnih stručnjaka. Zahvalila je javno i suradnicima na snimanju drugog nosača zvuka. Album je, naime, snimljen uživo u Scheierovoj zgradi u Čakovcu za vrijeme njihova koncerta na kojem su ih pratili Rok Mikec, Krunoslav Lajtman, Neven Kolarić i Marinko Marciuš.