Pozornica 22.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Žgančevo stvaralaštvo / 30 godina KUD-a Belica

Osnovna škola Dr. Vinko Žganec iz Vratišinca i ove se godine iskazala projektom Etnostvaralaštvo dr. Vinka Žganca održanom 26. travnja.
U projektu kojemu je cilj upoznati učenike sa stvaralaštvom poznatog etnomuzikologa iz Vratišinca, razviti osjećaje za vrijednost kulturne baštine, potaknuti kreativno učenje putem istraživačkog rada i razvijati timski rad sudjelovali su učenici iz osnovnih škola Sveti Juraj na Bregu, Svetog Martina na Muri, Orehovice i Vratišinca. Kao posebno dragi gosti, u Vratišincu su se s nekoliko plesnih točaka predstavili učenici OŠ Dr. Vinko Žganec iz Zagreba. Tema ovogodišnjeg projekta bio je folklor, pa su učenici putem radionice prvo pripremili svoje plesne nastupe, a zatim ih i prezentirali pred publikom.
Na otvaranju projekta učenike je uz domaćina, ravnatelja Škole Željka Mačeka, pozdravio i zamjenik župana Matija Posavec. Voditeljica ovog, sada već tradicionalnog projekta, bila je Martina Kuretić Sedlar. (vt)

Nedavno je prigodnim programom proslavljena 30. obljetnica djelovanja Kulturno-umjetničkog društva iz Belice:
- KUD već desetljećima okuplja vesele ljude spremne na zabavu, ali i rad, što pokazuje činjenica da su neki od njih aktivni članovi Društva od samog osnutka. Mladost u folklornoj sekciji garantira nastavak očuvanja beličkog folklora i pjesme - napisala nam je Ksenija Kramar iz KUD-a Belica.
Članovi beličkog KUD-a pripremaju se za folklorno popodne, priredbu u kojoj će se sredinom lipnja susresti brojna kulturno-umjetnička društva iz Međimurja.

Izvor: 3030