Svakodnevica 19.02.2017. 08:56.

Donji Hrašćan

Agata Hegeduš: List Međimurje mi pruža što kod drugih neću naći

U Donjem Hrašćanu prodavačice tamošnje prodavaonice METSS-a i njihove mušterije gotovo su obitelj, kako kažu. Jedna od onih koji se čvrsto, kao obiteljskog običaja, drže pravila da kupe "Međimurje" je i Agata Hegeduš, umirovljenica, koja je svoj radni vijek je provela radeći na poljoprivredi i kao domaćica. Kaže nam: - Čitatelj sam Međimurja već tridesetak godina. Posljednjih petnaestak godina ja ga redovito kupujem, prije i za supruga Matiju, koji je pred devet godina preminuo, ali ja sam ta koja nestpljivo čekam svaki novi broj. I mladi u obitelji su čitatelji, kći Verica i zet Božidar.

Agata kaže da naše novine počne čitati od stranice osmrtnica i zahvala – dob nosi svoje svoje, treba pogledati koga od poznatih nema više među živima. No druge čitateljske navike pomalo su neobične za ženski dio naše čitateljske publike, osobito one starije.
- Pogledam naslovnicu da bih vidjela što bi me moglo posebno zanimati. A ono što me uvijek zanima je sport. Tu imam i neposredni interes, unuci Mario i Patrik su nogometaši. Sada vam ne mogu kazati za koga igraju, prelazni su rokovi, a oni mi i kažu "ah, baka pa ti to nikaj ne razmeš", ali upravo zato pozorno pratim. Ali pročitam ja cijelu sportsku rubriku i posebno volim rukomet – to je sjećanje na školske dane kada sam ga i sama igrala.

Dok mnogi imaju zazor prema tzv. političkim temama, Agata kaže da nema sadržaja koje preskače: - Osjećam potrebu da znam što se događa u Međimurju i tu u našoj općini pa se može ticati nas u Donjem Hrašćanu. Zato treba pogledati i što kažu naši političari, makar se i prepirali. Ono na državnoj razini neka prate druge novine, ali treba znati što se ovdje događa, a to neću naći kod drugih, to mi "Međimurje" pruža.