Svakodnevica 03.02.2018. 07:18. Zadnja izmjena: 03.02.2018. 08:05.

Srce u lopti

Baka Manuela Štrleka: Kad moj unuk šutira prema golu, rukama pokrivam oči!

Hrvatska rukometna reprezentacija u Murskom Središću ima najvatreniju navijačicu. Radi se o sedamdesetšestogodišnjoj Jeleni Schäfer, baki rukometnog reprezentativca Manuela Štrleka. Jelenina kći Karmen Manuelova je majka i po toj liniji lijevo krilo naše reprezentacijem vuče međimurske korijene. S Jelenom smo razgovarali uoči utakmice Hrvatske i Francuske čiji je ishod odlučivao o tome hoće li naša reprezentacija proći u polufinale. Nažalost, nije.

- Nervozna sam prije svake utakmice, ali posebno kad se radi o tako važnim utakmicama kao što je ova. Znamo kako su utakmice protiv Francuza uvijek teške, ali se nadam kako će ovaj put naši lakše doći do pobjede, rekla je Jelena i otkrila nam da je veliki ljubitelj sporta, posebice rukometa, pa prati ponekad i utakmice u kojima ne igra Hrvatska. Iako unuka viđa rijetko jer je Manuel zbog obaveza često na putu, redovito se čuje i vidi s Manuelovom majkom koja joj prenosi sve bitne stvari. 

- Manuel je samo dva puta bio u Murskom Središću. Doduše ja sam se vratila ovamo 2003. godine. Prije toga sam nekoliko godina živjela i radila u Libiji, zatim u Njemačkoj, a neko vrijeme prije povratka u Međimurje, boravila sam u Zagrebu. Tamo sam svakodnevno bila uz Manuela i pratila njegov put u svijet rukometa u koji ga je uveo otac Davor Štrlek, kazala nam je i dodala kako se dobro sjeća modrica na unukovim rukama i nogama s kojima bi se vraćao s treninga i utakmica. - Zato se i danas najviše bojim da se moj Manuel ne ozlijedi, rekla nam je. 

Manuel Štrlek je tijekom ovog Prvenstva zaljubljenicima u rukomet priuštio mnogo ushita, a na ponos svojoj obitelji, pokazao kako se pravi sportaš nosi i sa slavom: nakon utakmice protiv Norveške proglašen je najboljim igračem utakmice, a nagradu je već sljedećeg trenutka predao kolegi iz reprezentacije - golmanu Ivanu Stevanoviću.
Kad su u pitanju napeti trenuci tijekom borbi na parketu, Jelena nije od onih koji napuštaju prostoriju ili mijenjaju program, ali priznaje da pokrije oči rukama, osobito kad Manuel šutira prema golu.  - Najviše me ljuti kad vidim da je moj unuk u prilici da zabije gol, a ne dobije loptu od suigrača, onda znam vikati kao da će me čuti preko ekrana, uz osmijeh govori simpatična gospođa Jelena Shcäfer.