Svakodnevica 02.02.2017. 09:11. Zadnja izmjena: 02.02.2017. 09:11.

Kišobran na poklon

Beličanin Željko Kolarić: List Međimurje čitam od djetinjstva

Pedesetsedmogodišnji Beličanin Željko Kolarić najčešće je prvi kupac najnovijeg broja Međimurja u Metssovoj trgovini u Ulici dr. Ljudevita Gaja u Belici. Dobro zna da novine dolaze ponedjeljkom poslije 16 sati pa u trgovinu požuri i prije dostave. Dok čeka svoj primjerak, porazgovara s prodavačicama, a kada novine stignu, usput prokomentiraju teme s naslovnice. - Ponedjeljak je dan za Međimurje. Oko 16 sati, neovisno o vremenskim uvjetima, krenem prema dućanu pa eventualno malo pričekam da novine stignu. List Međimurje čitam od djetinjstva jer je obiteljska tradicija da se novine moraju kupiti i pročitati, rekao nam je Željko Kolarić pa dodao: - Kad stignem kući, Međimurje najprije ide u ruke moje majke Julije. Nakon što ona završi s čitanjem, treba biti brz i uhvatiti novine, pa u miru čitati dok ostali ukućani nestrpljivo čekaju svoj red, objasnio je Ž. Kolarić. Zbog njegovanja dugogodišnje obiteljske tradicije, gospodin Kolarić zaslužio je da mu poklonimo kišobran koji će mu dobro doći u zimskim i jesenskim mjesecima.

Na pitanje što mu se u novinama posebno sviđa, ili možda ne sviđa, spremno je odgovorio: - Zadovoljan sam sa svime. Posebno volim sport, kulturu i stranice središnjeg Međimurja jer tu spada i naša općina. No, najviše me interesira sport. Moram priznati da sam i ja od onih koji čitaju od posljednje prema prvoj stranici, a mogu reći da novine pročitam od A do Ž, odnosno, baš svaki tekst.

Poklon ga je razveselio, a da se teško odvaja od najdražeg mu medija dokazao je i spremno pozirajući sa svojim primjerkom.