Svakodnevica 12.06.2016. 07:47.

Velika strast i način života

Čakovčanin Josip Kutnjak živi za motore!

"Prvi put sam na motor, tada marke Jawa, sjeo s 18 godina, ako zaboravimo ono prije, dok još nisam imao vozačku dozvolu pa me policija natjeravala po poljskim putovima", našalio se, mnogim Međimurcima poznati Čakovčanin, danas umirovljeni poduzetnik Josip Kutnjak. S dolaskom proljeća i tako već gotovo pet desetljeća, gospodin Kutnjak sjeda na motor i s njega praktički ne silazi sve do zime, a o jurilicama na dva kotača, priča s nevjerojatnom strašću.

"Kroz život sam naravno vozio više motora različitih proizvođača, ali evo trenutna ljubimica mi je Honda Shadow od 750 kubika. Netko tko nikad nije vozio motor, ne zna kakav je to neopisiv gušt i vozit ću sve dokle god to fizički budem mogao. A i smatram da godine nisu ograničenje za vožnju, dakako u okviru fizičkih mogućnosti", ispričao nam je.

Kroz njegov motociklistički staž, priznaje, bilo je i dosta padova. Srećom, nikad nijedan drastičan.

Iskusni "biker" mlađim vozačima ipak savjetuje: "Nikad ne sjedajte na motor neopremljeni, u tenisicama, natikačama i kratkoj majici. Oprema postoji s razlogom. Za jahanje na motociklu prva je pretpostavka u glavi: nikad ne sjedajte na motor nervozni, uvijek opušteni. Jer vožnja motora je užitak."