Svakodnevica 12.04.2016. 13:11. Zadnja izmjena: 12.04.2016. 14:55.

Brezje

Štefanija i Dragutin Kurunić čistili korov za "Forestland"

Bračni par Štefaniju i Dragutina Kurunića iz Brezja zatekli smo u polju između Brezja i Malog Mihaljevca kako čiste korov između ceste i oranice. Služba koja održava ceste, kažu, očisti samo kanal, a između kanala i početka zemlje izraste korov koji onemogućava prilaz traktorom i uzima hranu mladim hrastovima koje su Štefanija i Dragutin posadili.

"Ukupno smo uz zemlju, cestu i kraj potoka posadili oko 50 mladih hrastova. Želimo nešto ostaviti iza sebe, a kako bi hrastovi mogli rasti moramo očistiti korov.", pojasnila je Štefanija. Dragutin je u borbi protiv korova koristio sve što mu je došlo pod ruku - od motorne pile do grablji, a najbolji alat kaže ipak je stara mačeta.

Osim osiguravanja rasta mladih hrastova, bračni par vodi računa i o tome da zemlja bude očišćena kako bi ljubitelji elektronskog festivala Forestland mogli bezbrižno uživati.

"Kroz našu zemlju prolazi se do mjesta gdje se prošle godine održao Forestland. Ljudi su kampirali i na našoj zemlji i šumi pa čistimo kako bi i njima bilo ugodno.", rekla je Štefanija i dodala da su i ona i suprug veliki pobornici festivala te da jedva čekaju ovogodišnje izdanje kako bi opet bili u prvim redovima, baš kao i prošle godine.