Svakodnevica 15.01.2017. 12:57. Zadnja izmjena: 19.01.2017. 09:02.

Pouzdaniji i profesionalniji

Čitatelji su prepoznali novo ruho naše internetske stranice medjimurje.hr

List Međimurje ušao je u 65. godinu izdavanja, a iza nas je i prvih godinu dana potpuno redizajnirane, moderne internetske stranice medjimurje.hr. Internetsku stranicu smo, naravno, u skladu s trendovima imali i ranije. No, krajem 2015. godine odlučili smo se na iskorak i novo ruho, koje se pokazalo kao pun pogodak. Da nas je internetska publika prepoznala jasno pokazuje činjenica da nas mjesečno "klikne" i do 150 tisuća jedinstvenih posjetitelja (prema Google Analytics). Osim toga, na društvenoj mreži Facebook imamo gotovo 15 tisuća pratitelja!

"Iza kulisa" silan posao neprestanog ažuriranja sadržaja internetske stranice lista Međimurje odrađuju mladi urednici portala Mateja Bajs i Ivan - Goran Herman.

JAVITE NAM VIJEST

"U Međimurju se doista događa mnogo toga. Stiže nam obilje materijala i trudimo se dati mjesto svima; građanima, udrugama, klubovima... Dobar dio sadržaja koji stavljamo na medjimurje.hr stiže, naravno, iz tiskanog izdanja lista Međimurje. Tekstove izrađuju i uređuju profesionalni novinari redakcije. List Međimurje je tjednik koji zadire duboko i analitički. To je samo dio priče, jer svaki portal živi svoj život. Svaki zanimljivij događaj putem portala stoga pratimo i tijekom cijelog tjedna, iz sata u sat, stalnim kontaktom i suradnjom s našim novinarima i suradnicima koji su na terenu. Osim toga, javljaju nam se i brojni čitatelji, putem aplikacije "Javite nam vijest" koja se nalazi pri vrhu stranice medjimurje.hr ili putem Facebooka. Ljudi nam donose teme, javljaju o događajima, postavljaju pitanja, traže pomoć, a mi na sve reagiramo", kaže Mateja Bajs, magistrica novinarstva iz Mihovljana.

Ono što razlikuje naš portal od mnogih drugih je činjenica da nismo puki prenositelji, već će redakcija, tj. njeni profesionalni novinari, provjeriti i obraditi pristigle informacije. Trudimo se biti prvi, no, ne dozvoljavamo sebi da to bude nauštrb točnosti i istinitosti informacije.

DOMAĆI "ŠTIH" PORTALA

"Naš portal nudi i mnogo dodatnog sadržaja, povrh onoga što objavljujemo u tiskanom izdanju. To su bogate fotogalerije, magazin sa savjetima o kućanstvu, hrani, kućnim ljubimcima, nagradne igre, neprestano ažurirane servisne informacije i još mnogo toga", kaže Mateja Bajs.

Naš portal stoga je mjesto za sve generacije; djeca i mladi pronalaze sebe ili sebi srodne teme u brojnim događanjima koje pratimo, očevi i majke imaju pouzdan izbor aktualnih političkih, gospodarskih, općinskih tema, te izbora iz crne kronike, bake pronalaze recepte za zimnicu, neki drugi posebno vole zanimljive kolumne o materinjem, kajkavskom dijalektu ili pak obične "uradi sam mudrolije"...

Velik je doprinos portalu i Ivana - Gorana Hermana iz Belice, profesora hrvatskog jezika i književnosti i filozofije. "Portalom pratimo sve, od krađe bicikla do božićne priredbe. "Najklikanije" su životne priče o zanimljivim ljudima. Trudimo se portalu dati i pravi međimurski "štih". U rubrici Magazin tako se, primjerice, nalazi podrubrika Kajkaviana. U njoj progovaramo o međimurskim temama; o podrijetlu imena i raznih drugih naziva, našoj tradiciji i baštini. U rubrici Pod međimurskim nebom, podrubrika Tragovima prošlosti, pak izvlačimo iz zaborava najzanimljivije članke lista Međimurje iz proteklih šezdesetak godina. Ta naša arhiva, to je nešto posebno", kaže Ivan - Goran Herman.

ARHIVA KAKVE NEMA

I doista, online arhiva lista Međimurje, doista je posebna i rijetkost je na ovim prostorima. Na jednom mjestu na našem portalu nalaze se preslici svih tiskanih izdanja lista Međimurje, počevši od prvog broja tiskanog 5. lipnja 1952. godine! Uz nekoliko "klikova" možete ući u bilo koji broj lista Međimurje i pročitati ga od prve do posljednje stranice. No, to nije sve! Osim pretrage po godinama i mjesecima, moguća je i pretraga po ključnoj riječi. Upišete li primjerice "Šenkovec" i odaberete 1974. godinu, bit ćete upućeni na 32 izdanja lista Međimurje i točne stranice na kojima smo pisali o Šenkovcu i Šenkovčanima prije 42 godine! Arhiva je bonus, dostupan svima koji se pretplate na online verziju tiskanog izdanja lista Međimurje. Dodajmo ovome da je redizajn internetske stranice lista Međimurje, koji je primio brojne pohvale, napravila tvrtka Marker d.o.o., specijalizirana za izradu web stranica i web shopova.

NOVE MOGUĆNOSTI MARKETINGA

  • Kombinirano oglašavanje u tisku i na portalu

"List Međimurje nudi i brojne mogućnosti oglašavanja. Osim oglašavanja u tiskanom izdanju mogući su i specijalni oglašivački paketi koji kombiniraju tisak i internetsko izdanje. Marketinšku aktivnost prilagođavamo svakom poduzetniku, a pristup je potpuno individualan. Imamo tu jedinstvenu mogućnost ponuditi zajedno oba proizvoda. Stoga je za svakoga tko ima kvalitetan proizvod ili uslugu najbolje da poruku o tome pošalje putem najrelevantnijeg lokalnog medija, a to je list Međimurje, te putem njegovih online kanala.

Osim odlične čitanosti redizajniranog portala, već je poznato da se naše tiskano izdanje prodaje u 12-ak tisuća primjeraka, što ga svrstva u najčitaniji lokalni tjednik u Hrvatskoj! Te brojke govore sve", kaže Ksenija Kramar, voditeljica marketinga Lista Međimurje.

Marketinški odjel trenutno prima brojne narudžbe za čestitarske pakete za 2017. godinu, koji uključuju promociju i u tiskanom izdanju i na portalu. Sklapaju se i godišnji ugovori koji garantiraju određeni položaj na naslovnici portala. Riječ je o "bannerima", sponzoriranim člancima i drugim promotivnim aktivnostima. Medjimurje.hr omogućuje i online predaju zahvala, sjećanja i malih oglasa (aplikacija je smještena pri vrhu, u samoj "glavi" naše web stranice). Postupak je jednostavan, izvediv s kompjutora s internetskom vezom na bilo kojem kraju svijeta. Prethodno se jedino potrebno registrirati, a taj je postupak također jednostavan, siguran, besplatan i potpuno neobvezujući.