Svakodnevica 03.08.2018. 14:35. Zadnja izmjena: 03.08.2018. 14:45.

Motoristi u posjetu Boravku Dr. Antun Bogdan

Donijeli dobro raspoloženje i vrijednu donaciju

U subotu, 21. srpnja, u Dnevnom boravku djece dr. Antun Bogdan u Čakovcu održano je druženje njegovih korisnika i njihovih roditelja te djelatnika s članovima Udruge vlasnika Harley Davidson motocikala Hrvatske (HOG - Harley Owners Group Hrvatska).

U Međimurju je tijekom vikenda boravilo šezdesetak članova udruge vlasnika motocikala ove legendarne marke, iz Hrvatske, ali i iz Slovenije, a i jedan iz Bosne i Hercegovine.

Došli su na poziv i u organizaciji Hotela Castellum, odnosno Duška Kanižaja, njegovog suvlasnika, koji je i sam član udruge, i u dvodnevnom programu pod nazivom „Međimurje 2018 H-D Week”, ovogodišnji je bio treći, upoznali se s nekim znamenitostima i zanimljivostima Međimurja.

Ovaj puta su se zaustavili u Dnevnom boravku, koji pak je po prvi puta imao ovakve goste. Njegova voditeljica Kristina Novaković upoznala je goste s poviješću i sadašnjim djelovanjem ove ustanove koja djelujući u sklopu Caritasa Varaždinske biskupije pruža psihosocijalnu pomoć i njegu djeci sa znatnijim tjelesnim i mentalnim oštećenjima.

U ime članova udruge domaćine je pozdravio Zvonko Strahija i izrazio nadu da su uz brujanje motora donijeli i nešto dobre vibre svojeg prijateljstva. No, gosti se nisu ograničili na to, dobrovoljnim prilozima potpomognuli su nabavku pomagala u radu Dnevnog boravka - na licu mjesta prikupljeno je 6 tisuća kuna, to će upravo biti dovoljno za namjeravanu nabavku dviju terapijskih njihaljki.