Svakodnevica 21.02.2017. 11:25. Zadnja izmjena: 21.02.2017. 11:27.

METSS 232

Donji Hrašćan: Mnogi već u ponedjeljak čekaju vaše novine

Prodavaonica METSS-a u Donjem Hrašćanu s 50 primjeraka naših novina spada u zlatnu sredinu ljestvice onih koji nam pomažu da dođemo do svojih čitatelja – lijep broj za mjesto od oko 560 stanovnika. Jedina je trgovina u mjestu, ali to ne znači da se njegove prodavačice smiju opustiti, Njenu ekipu čine Marina Kovač, koja je poslovođa, njena zamjenica Blaženka Višnjić i Natalija Sabol. Blaženka kaže: - Imamo prema ljudima i više obveza nego da imamo konkurenciju. Sa svima u mjestu se poznajemo, s mnogima se susrećemo svaki dan, kao familija smo si, mi tu provedemo i više vremena dnevno nego sa svojim obiteljima. Prema svakom moramo biti susretljivi. Neki čak dođu i kad ne namjeravaju ništa kupiti, obično susjede, kažu samo – došla sam te malo pogledati.

Položaj Donjeg Hrašćana je takav da ova prodavaonica nema istaknutije mjesto u svom lancu, za METSS u ovom dijelu Međimurja ima ga prodavaonica u ne tako dalekom Donjem Kraljevcu. Ova je više starinski "domaća". Poslovođa Marina kaže da mještani čine sedmadesetak posto mušterija. - Ali dođu i oni kojima je posao da obilaze teren, a tu im je zgodno zaustaviti se, a i oni koji svrate u kafić u susjedstvu. Tako je udio poznatih lica, redovitih mušterija, zapravo i blizu devedeset posto.

METSS i tu nagrađuje vjernost svojih mušterija akcijama, na veliki i mali letak, a i popustom za umirovljenike srijedom. Naš list je među onim artiklima za koje se ne daju takvi poticaji, jer spada u onu bazičnu ponudu koju ima jedna prodavaonica. Marina Kovač kaže: - Dobar dio kupaca "Međimurja" su oni koji na njega i čekaju već u ponedjeljak popodne, i petnaestak komada se odmah proda. A najveći dio ostaloga ode po starom običaju, u utorak do podmeva, uz osnovne potrepštine, kruh i mlijeko.