Svakodnevica 06.06.2016. 08:27. Zadnja izmjena: 06.06.2016. 08:40.

ŠRD Linjak u Palovcu

Druženje članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata općine Mala Subotica

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata općine Mala Subotica odlučili su praznik Tijelovo provesti družeći se u prirodi. Više od 70 branitelja i članovima njihovih obitelji te sponzora,okupilo se na sportskim terenima ŠRD Linjak u Palovcu. Već dugo se zna da Zlatko Horvat tj. popularni Zebac kuha izvrsni grah, te da odlično sprema peku i roštilj, a za svoje kulinarske sposobnosti i ovom je prilikom dobio samo odlične ocjene. U pripremanju jela asistirao mu je Drago Krivak, koji se dokazao kao odlični pomoćnik. Na kraju dana na red je došla i janjetina s ražnja, koju je pripremio Franjo Vugrinec, a i on je svoj posao odradio za pet.

Članovi udruge zahvaljuju svim sponzorima na njihovim donacijama, jer bez njihove pomoći druženje sigurno ne bi bilo kao što je bilo, a valja spomenuti da je janjetinu darovao Dejan Martan, dok je piće poklonio Petar Dominić. Kao posebno iznenađenje druženja, za sve nazočne upriličene su i prigodne rekreativne igre koje su pripremili i sproveli članovi USR Sport za sve Mala Subotica. Tako su se i dragovoljci i veterani domovinskog rata aktivno uključili u Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti – MOVE WEEK.

Po lijepom i ugodnom vremenu pokazali su svoje vještine u bacanju potkove, nabacivanju kolutova, rušenju čunjeva i gađanju praćkom. Iako je i ovog puta najvažnije bilo sudjelovanje i rekreacija, na kraju su onim najboljim podijeljene medalje koje je osigurala općina Mala Subotica. U nabacivanju kolutova najprecizniji je bio Karlo Puklek, a drugo i treće mjesto zauzeli su Branko Juras i Ivan Švenda. U gađanju praćkom najsigurniju ruku imao je Valentin Šipuš, drugi je bio Ivan Švenda, a treći Franjo Vugrinec. Prvo mjesto u gađanju čunjeva osvojili su Mladen i David Švenda, drugi je bio Hrvoje Halić, a treći Drago Radić. U bacanju potkove slavio je Antonio Švenda dok je Vlado Sabol bio drugi, a Ivan Puklek treći. Na kraju druženja dogovoreno je da i budući susreti budu organizirani na sličan način.