Svakodnevica 12.01.2017. 08:14. Zadnja izmjena: 12.01.2017. 08:22.

Trgovina Anica u Dragoslavcu

Dušan Fortner: Svi žure u prodavaonicu da ne ostanu bez Međimurja

Jedan od dućana s dugom tradicijom, ujedno i jedino prodajno mjesto u naselju, je trgovina Anica u Dragoslavcu. Njezini vlasnici Grozdana i Dušan Fortner iz Dragoslavca 1998. godine preuzeli su obiteljski posao od Grozdanine majke Ane Bistrović, koja je privatnu radnju otvorila početkom devedesetih godina. Na istom se mjestu i prije toga nalazila prodavaonica mješovite robe, a ona današnja može se pohvaliti širokim asortimanom i uslužnim osobljem. Uz vlasnike u trgovini su zaposlene još tri prodavačice: Jovanka Bistrović iz Dragoslavca, Petra Jambrović iz Lopatinca i Jasmina Trstenjak iz Šenkovca.

Osim namirnica i raznih potrepština kupcima stoji na raspolaganju bogat izbor tiskovina, među kojima i list Međimurje.

Tjedno dobivamo 65 komada i uvijek sve rasprodamo. Stalni kupci i susjedi dolaze već u ponedjeljak, a i ostali požure da ne ostanu bez svog primjerka, kaže Dušan Fortner. Mještani s njim često prokomentiraju događaje, pogotovo one koji se nađu na naslovnoj stranici.

Naslovnice su uvijek zanimljive za komentiranje. I sam rado čitam Međimurje. Najviše me zanimaju zbivanja u središnjem Međimurju, kulturna događanja jer imam sina glazbenika, a i sam volim pjevati, te, naravno, sport, naglasio je D. Fortner.

Kao što je suprug rekao, mi redovito kupujemo novine. Koliko čujem dosta ljudi čita putem interneta, ali prodaja svejedno ide. Zanimljiva je činjenica da se kod nas više primjeraka proda ljeti, dodaje Grozdana Fortner.