Svakodnevica 13.01.2016. 11:21. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Hobi s kojim se može i zaraditi

Emina Mezga kao mala nije znala nacrtati lik osobe, a danas oslikava zidove

Crtanje mi nije išlo od ruke kad sam bila mala

Emina Mezga iz Svetog Urbana bila je slatka muka roditeljima za vrijeme predškole i nižih razreda osnovne škole. Naime njoj nije išlo od ruke nacrtati ni obični lik osobe, pa su svako malo dobili poziv iz škole da je pokušaju doma naučiti kako nacrtati čovjeka. – Tada mi crtanje nije bilo bolja strana, dok nisam shvatila kako je zapravo jednostavno i samo pustila mašti na volju, kaže Emina kojoj je s crtanjem na bolje krenulo od viših razreda osnovne škole a danas joj je najdraži hobi oslikavanje zidova.

Emina Mezga s Martom i Markom Erhat kojima je oslikala sobu

Ja to mogu

– Kako ja kao mala nisam znala crtati, tata je rješavao tu stranu domaće zadaće umjesto mene. Svi njegovi crteži bili su mi predivni, dobila sam inspiraciju i htjela sam dokazati da i ja to mogu. I eto - mogu, kazala je veselo Emina te dodaje da joj je u svemu mnogo pomogla profesorica likovne kulture Anica Puklavec Fučko.  - Ona je slala moje radove na razne izložbe i natječaje. Na praznicima sam znala sjesti u prirodu i crtati ono što je bilo oko mene, a prvo oslikavanje zida bilo je negdje pred kraj osnovne škole kada sam na zid prijateljičine sobe nacrtala škorpiona, govori o svojim počecima bavljenja ovim kreativnim hobijem Emina koja je danas majka djevojčice Marije.

Emina Mezga radi na likovima iz crtića

- Našoj Mariji sam oslikala njezin kutak s likovima iz crtića, a oslikavala sam i desetak zidova prijatelja. Svi su to dobro prihvatili, a nešto se iz ovog hobija oslikavanja zidova može i zaraditi, navodi Emina koju su rodbina i znanci počeli zvati da im nešto nacrta, a voljela bi da poziva i oslikavanja bude još više.

Oslikani kutak dječje sobe

Većina djece kojima je do sad oslikavala sobu, poželjela su likove iz crtića i bajki a uz malo mašte i Eminine zaigranosti olovkom i kistom ono što su djeca zamislila ona je pretvorila u stvarnost i do sad nije naišla na nešto što ne bi mogla nacrtati. - Jednostavno uživam u stavljanju šale, veselja, razigranosti, ali i ozbiljnosti, ljubavi, vjere i obitelj na papir ili na zid, završava svoju priču o oslikavanju zidova kreativna Emina Mezga.