Svakodnevica 28.01.2017. 08:29. Zadnja izmjena: 28.01.2017. 08:31.

Strahoninec

Franjo Oreški: List Međimurje čitam više od pola stoljeća

Na svoj red na blagajni u trgovini Tina u Strahonincu u utorak ujutro s listom Međimurje u rukama strpljivo je čekao Franjo Oreški iz Strahoninca. Da svaki utorak ujutro kupuje novi broj Međimurja kazao nam je sam, a potvrdile su to i prodavačice.

Otkako sam išao u školu u Čakovec, čitam list Međimurje, što znači da sam vaš vjerni čitatelj već više od pola stoljeća, rekao je s osmijehom, a mi smo odmah zaključili da je gospodin Oreški prava osoba da mu poklonimo kišobran upitavši prilikom predaje što mu se u novinama najviše sviđa, a što bi promijenio.

To su jedine prave novine i meni su najbolje i najdraže u ovoj regiji, ma i šire. Teško mi je izdvojiti što mi se najviše sviđa jer je super sve i ništa ne bih mijenjao. Čitam ih od prve do zadnje stranice ne preskačući ništa, objašnjava F. Oreški odmah u dućanu isprobavši kišobran. Odlično, dobro će doći kad idem po novine. Živim u susjedstvu trgovine pa dolazim pješice, napomenuo je.

Novine ne pročitam samo ja, već i ostali ukućani, no, obavezno mi ostavljaju praznu križaljku, ona je moja oduvijek. Dobro je što se piše o svim događanjima u svim mjestima. Volim čitati i putem novina doznati čime se bave ljudi i kako se živi na drugom kraju Međimurja te pratim sve - od politike do sporta. Posebno sam sretan kad pročitam nešto o našem Strahonincu, kazao je F. Oreški napomenuvši da je jedini nedostatak novina što se ne tiska na još više stranica.