Svakodnevica 29.08.2019. 08:42. Zadnja izmjena: 29.08.2019. 08:43.

Udruga Gardruža

Gardinovec: Seoske igre znaju iscrpiti, ali tu je gulaš!

Nedavno su članovi Udruge građana Gardinovca Gardruža s ostalim mjesnim udrugama pozvali svoje sumještane na seoske igre. Zabavne, dinamične, naporne, ali baš zbog tih napora pripremili su i paralelno, praktično natjecanje u – kuhanju gulaša!

Gardinovčarima se na poziv odazvala i jaka reprezentacija Belice, sastavljena većinom od članstva KUD-a Belica.

Za rekreativna natjecanja u brzom guranju bale slame, gađanju praćkom, potazanju užeta, piljenju klade, visećoj kuglani, skakanju u vrećama, brzom zabijanju čavli i slaganju ambalažnih sanduka nakon izazivanja vrtoglavice prijavilo se jedanest ekipa, a sve su imale i svoje kuhare uz kotliće u kojima se krčkalo meso i ostale 'dobrine'...

Žustro su u natjecanja i pažljivo u kuhanje gulaša krenule ekipe "NK Radnički – sosedi", DVD Gardinovec, "Pajdaši", "Brzi i žestoki", "2M-2D-PiZ", "Tim za gemišt", "4 asa & CO", "Lovci", "Kesnimo", KUD Belica i ekipa "Gardruža i ribiči" kojoj se rezultati nisu uvrštavali u poredak jer su bili u povlaštenom položaju organizatora.

Na kraju, po ocjeni neuvjerljivo nepristranog povjerenstva za kušanje gulaša najboljim je proglašen gulaš ekipe "4 asa & CO", a u sportsko-zabavnom natjecanju najviše su bodova prikupili stasiti dečki ekipe DVD-a Gardinovec. No, nisu se dijelile olimpijske medalje, pa taj rezultat i nije toliko važan, koliko je važno da su Gardinovčani proveli jedno lijepo ljetno popodne u zabavi i druženju.