Čakovec
Gofom na gradele Tihomir otvorio sezonu roštiljanja
Nije roštilj rezerviran samo za sunčane proljetne dane - na temperaturi tek nešto višoj od ništice jelo sa žara poseban je gušt. Potvrdio nam je to Tihomir Vlašić (38), kojeg smo u čakovečkom kvartu Martanama, usred veljače, zatekli pri prvome ovogodišnjem roštilju. Možemo reći i gradelama, jer je na zimskoj vatrici, umjesto očekivanih ćevapa, pljeskavica, vratine ili ražnjića, cvrčao gof. Za subotnji se obiteljski ručak Tihomir u potpunosti sam pobrinuo - osim što je visokokvalitetnu i cijenjenu morsku ribu pripremio i ispekao, sam ju je i uhvatio, prije dva mjeseca na Dugome Otoku. - Ribolov mi je omiljen hobi, nekoliko puta godišnje koristim priliku se da uz more malo opustim i odmorim. Koliko mi to posao dozvoljava, pojašnjava obrtnik, po struci alatničar.
Pa nema boljega nego ovakav gastronomski adut iz škrinje izvući i ispeći u vrijeme kad se mnogima, nakon debelih zimskih minusa, čini da će na delicije s roštilja čekati još mjesecima. Ipak, iskusni nam je ribolovac priznao da oduševljenje ribljim menijem ne dijele svi u obitelji. - Klinci nisu baš presretni, riba im malo teže ide, ali nek’ se priviknu, kaže uz smijeh jer ih uskoro čeka još ovakvih tatinih ulova.
Izvor: Bojana Španiček