Svakodnevica 04.01.2016. 08:25. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Dodijeljene državne nagrade za promicanje dječjih prava

Gordana Šoltić Siladi nagrađena za promicanje dječjih prava

Ministarstvo socijalne politike i mladih RH dodijelilo je Godišnje državne nagrade za promicanje dječjih prava, a među dobitnicama je i Gordana Šoltić Siladi, odgojiteljica koju je predložilo Društvo "Naša djeca" (DND) Čakovec. Podršku kandidaturi za nagradu dao je i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač pa je tako naša sugrađanka ušla u birani krug dobitnica nagrade rezervirane za one čija je posvećenost pedagoškoj, socijalnoj i svakoj drugoj dobrobiti djece - uzorna.

Peteročlani odbor ministarstva odlučio je nagradu dodijeliti Gordani Šoltić Siladi vodeći se važnošću njezinog angažmana u izvaninstitucionalnom odgoju djece, kvalitetnoj organizaciji njihovog odmora te rada s roditeljima. Uspješna je u vođenju čakovečkog DND-a, sudionica je i organizatorica brojnih aktivnosti za djecu Grada Čakovca, a zalaže se i za ostvarenje prava djece s teškoćama u razvoju te djece romske nacionalne manjine koja su ravnopravno uključena u sve programe.

Svojim stručnim i osobnim djelovanjem u rečenim područjima, G. Š. Siladi promovira važnost zaštite djeteta u svim njegovim aspektima življenja i odrastanja - od kvalitetne zdravstvene skrbi, poticanja dječje participacije do stvaranja prijateljskih i poticajnih uvjeta u zajednici kako bi djeca imala mogućnost za optimalan rast i razvoj.