Svakodnevica 12.03.2017. 07:46. Zadnja izmjena: 12.03.2017. 07:46.

Poklanjamo kišobran

Ivan Kostel iz Črečana: Na prozoru očekujem kad će stići Međimurje

Kad smo prodavačice u Črečanu upitali tko je najredovitiji kupac lista Međimurje, prvi kad stignu novine, bez razmišljanja su "ispalile": "Sused Ivek, on je tu čim stignu novine u ponedjeljak." Uzeli smo stoga kišobran lista Međimurje i u ponedjeljak 27. veljače krenuli za Črečan, kako bismo ga darovali gospodinu Iveku. Stigli smo točno u 13 sati. Deset sekundi prije nas u trgovinu je ušao - Ivan Kostel, kojemu nismo unaprijed javili da ga tražimo! Prvi je kupio novo izdanje lista Međimurje. Darovali smo mu stoga kišobran i upitali ga otkad kupuje i čita list Međimurje.

- Teško mi je procijeniti, ali oduvijek, najmanje 30, a možda i više godina. Živim preko puta i vidim kad dopelaju novine. A već sam i bio u listu Međimurje, na slici; jednom kad je bila radna akcija i jednom kad smo apelirali da se uredi ovaj tu neuređeni grunt - kaže gospodin Kostel, umirovljeni tesar bivšeg GK-a. U novinama posebno voli sport. Prati međimurske nogometne lige te, naravno, črečansku odbojku. Politika nije njegov favorit, ali ga zanima sve što se događa u Općini Nedelišće, s naglaskom na črečanskim udrugama .

- Volim pročitati i crnu kroniku, a pogledam i osmrtnice, morti najdem kakvog pajdaša koji je z menom delal u GK-u - kaže.