Svakodnevica 13.06.2017. 23:34. Zadnja izmjena: 13.06.2017. 23:36.

Naš pretplatnik

Ivan Močnik iz Svetog Urbana svaki tjedan nestrpljivo iščekuje novi broj omiljenih novina

Još kao mladić, a sad ima 60 godina, nagovorio je, kaže, roditelje da se umjesto kupovine svaki tjedan u trgovini, pretplate na List Međimurje. Zanimalo ga je što se sve događa u našem kraju, kako žive i što rade ljudi diljem Međimurja. Tako je i danas. Još uvijek s mladenačkom radoznalosti, Ivan Močnik iz Svetog Urbana svaki tjedan nestrpljivo iščekuje novi broj svojih omiljenih novina.

- Dok ste me zvali prvo sam mislio da se netko šali, rekao  nam je na početku našeg posjeta njegovom domaćinstvu. Malim znakom pažnje, kišobranom s logom lista Međimurje koji ga je iskreno razveselio, zahvalili smo mu na desetljećima vjernosti. Ivan je zaposlen u jednoj građevinskoj tvrtki u slovenskom Ptuju, a dok nije na poslu, radi na vlastitom gruntu. Ili preciznije, kako sam kaže - uživa u ljepotama koje ga okružuju. Drži zečeve i perad, brine o  voćkama u svom prostranom i lijepo uređenom dvorištu.

- Ne znam kad je ljepše, dok cvjetaju jabuke, marule, šljive ili dok plodovi počnu zreliti. Nekad smo imali i gorice, ali danas samo voćke, a u vrtu si posadim povrće. Dok paradajz ili vugorki zazrele odnesem i kolegama na posel, oduševljeni su. Povrće iz  dućana je bez okusa, priča Ivan koji je i vrstan majstor, po struci tesar, pa je primjerice kolegicama na poslu koje rade u uredima izradio drvene stolčiće za odmor nogu. Treba li uopće spominjati da pomaže i susjedima? Uskoči dok im što zatreba i obrnuto. Naš srdačni domaćin redoviti je posjetitelj i čakovečkog sajma srijedom. - Dođem svaka dva tjedna otprilike. Pogledam kaj se nudi, kupim kaj trebam, pospominam se s poznanicima, kaže.

O Listu Međimurje govori s posebnim žarom.- Kao i nekada, pročitam apsolutno sve, čim mi poštar dopela novine. Listam od prve stranice, uz čaj ili kapučino. Neke članke tijekom tjedna i po dva puta, a isto tako dok i dođe najnoviji broj pokraj je uvijek i prethodni pa čitam malo jedan, malo drugi. Pazim i da slučajno ne propustim ako je u novinama netko iz mojeg kraja koga poznajem, naglašava zaključujući da ne može zamisliti tjedan bez Međimurja.