Svakodnevica 08.01.2018. 11:27. Zadnja izmjena: 08.01.2018. 11:28.

Darujemo kišobran

Ivan Požgaj iz Orehovice: Uz vaše novine sam već 65 godina!

List Međimurje ove je godine proslavio 65 godina kontinuiranog izlaženja, a toliko je duga i vjernost Ivana Požgaja (84) iz Orehovice našim novinama. S godinama je načistu, kaže, jer je te 1952. godine uplovio u bračnu luku sa suprugom Reginom. 

Do današnjeg dana navika je ostala ista - utorkom ujutro, a nekad već i ponedjeljkom navečer, Ivan iz dućana bez novog izdanja Međimurja ne izlazi. - Uz vaše novine sam uvijek u tijeku i znam što se događa. Prvo pročitam crnu kroniku, sjećanja i zahvale, a potom i male oglase, iako se sad prodaju uglavnom automobili, a nekad je bilo puno više poljoprivrede, govori Ivan, i sam umirovljeni poljoprivrednik. U novinama cijela obitelj može pronaći nešto za sebe, dodaje, pa kad ih on pročita, preuzimaju ih i sin i snaha te unuci. 

Djed Ivan novine tijekom tjedna pročita i po tri puta, smije se snaha Leonka.
Ivan ističe kako je posebno zadovoljan našim prilogom s cjelokupnim televizijskim programom. Kišobran je Ivanu stigao u pravi čas jer mu se njegova mamrela taman potrgala, a kaže kako će mu naš mali znak pažnje ostati kao velika uspomena.