Svakodnevica 10.12.2016. 09:51. Zadnja izmjena: 10.12.2016. 10:05.

Kada bagrem procvjeta

Ivan Vlahek iz Donjeg Hrašćana i Privat band snimili prvi singl

Ivan Vlahek iz Donjeg Hrašćana, zaljubljenik u etno-pop balade, glazbenu karijeru započeo je snimanjem videospota za pjesmu Kada bagrem procvjeta. Pjeva od malih nogu, a s mikrofonom je na pozornicu prvi puta stao s 14 godina na karaoke natjecanju. Tekst pjesme pisao je uz pomoć producenata Marina Kuharića i Brune Tkaleca, koji je pjesmu i uglazbio.

- Pjesma govori o mom ljubavnom razočarenju, to je neka vrsta moderne balade kojom želim poručiti da za ljubav uvijek ima nade i da pravu ljubav ništa ne može uništiti. 
Na prvom singlu započeo je suradnju s Privat bandom kojeg čine bubnjar David Blažon, prateći vokal David Goricaj, gitarist Matej Kralj, basist Stiven Boj te klavijaturist Andreas Boj. Mladi pjevač smatra da samo pozitivna trema zbog nastojanja da svaki nastup bude odrađen na najvišem nivou smije postojati kod istinskog zabavljača, a ako postoji trema od ljudi, onda tim osobama nije suđena pozornica.

 - Svaka svirka uživo ima svoje tehničke nedostatke na koje je teško utjecati. Zato je važno pjevati iz srca i za ljude koji te hrane svojim emocijama. I kad se dogodi neki falš, oprostivo je ako pjevate iz ljubavi, poručuje Ivan kojem je najveća podrška obitelj. Na svom glasu radi na privatnim satovima pjevanja kod  Vladimira Horvata, prof. Kad odmara od pjevanja i rada u obiteljskoj tvrtki, Ivan uživa u društvu svojih nećakinja, na kavama s prijateljima i u druženju s roditeljima. - Roditelji su mi podrška od početka, iako su ponekad bili skeptični. Danas sam im na tome zahvalan jer bih se u suprotnom ja vjerojatno previše opustio, kaže Ivan. Planovi za budućnost su veliki.

- Namjeravamo dogovoriti nekoliko gaža po Međimurju, a uskoro se vraćamo u studio kako bismo snimili jednu božićnu pjesmu, a u travnju ću snimiti singl Tulum se sprema, s posebnim žarom kaže dvadesettrogodišnji Ivan. Glazbu smatra svojim pozivom, a svakim otpjevanim tonom čuva sjećanje na svoja dva anđela čuvara- prabaku Mariju Kocijan i tetu Tatjanu Furdi, od kojih je, kaže, vjerojatno i naslijedio sluh.