Svakodnevica 21.08.2017. 06:43. Zadnja izmjena: 21.08.2017. 06:43.

Dvorištem...

Kako li samo miriše cvjetna bajka bračnog para Kerovec iz Podturna

Pedesetdevetogodišnja Marija Kerovec rođena je Podturenčanka. Prije 40 godina sa suprugom Antunom otišla je, trbuhom za kruhom, u Švicarsku. Dugi niz godina radila je u ugostiteljstvu, a kad je suprug stekao uvjete za mirovinu vratili su se rodnoj grudi. - Mi smo svoje odradili. Čekali smo da nam djeca odrastu da bismo se mogli vratiti. Prije četiri godine to nam se napokon ostvarilo, priča nam naša sugovornica.

Premda se u Međimurje vratila kako bi u miru dočekala starost i uživala u blagodatima koje je stekla za vrijeme radnog vijeka, Marija je i te kako zaposlena. Posao servirke zamijenila je "poslom" vrtlarke te zadovoljstvo pronašla u uređenju okućnice i vrta.

- Kad smo se vratili u Podturen obnovili smo kuću, a više pažnje posvetili i dvorištu. Imam razno cvijeće, ukrasne biljke, zimzeleno grmlje, kamenjar, brojne ukrase...Veseli me kad vidim da je sve na svom mjestu. Jednostavno sam navikla da sve bude kako treba biti, vjerojatno jer smo toliko godina živjeli u Švicarskoj, mišljenja je naša sugovornica. Uređenje ju, kaže, neizmjerno veseli te predstavlja relaksaciju za duh i tijelo.

- Ništa mi nije teško. Nemam mira, stalno moram nešto pehati, raditi oko kuće. Uvijek se nađe nekog posla, a ja sam sretna što imam neku zanimaciju. Kako bih inače provodila dane?, upitala je vedra Podturenčaka, vlasnica jednog od najljepših dvorišta u mjestu.