Svakodnevica 03.08.2018. 08:24. Zadnja izmjena: 03.08.2018. 08:40.

Završilo Porcijunkulovo 2018.

Kakva je bila atmosfera na čakovečkom proštenju?

Vatromet koji je u petak, 27. srpnja obasjao nebo iznad Čakovca označio je početak 54. Porcijunkulova, najveće zabavne i turističke manifestacije u Međimurju. I ove su godine grad povodom blagdana Gospe od Anđela, zaštitnice Čakovca, posjetile tisuće posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske. Bogata enogastronomska ponuda ni ove godine nije izostala, a izlagači čiji su se štandovi protezali od ulaza u Perivoj Zrinskih, preko Trga Republike do kraja pješačke zone, pobrinuli su se za pravi ugođaj proštenja prezentacijom rukotvorina, međimurskih običaja i domaćih proizvoda. Zvučna estradna imena i ove su godine zabavljala obožavatelje koncertima upriličenim u nekadašnjem jezeru podno zidina Staroga grada koje su preplavile tisuće posjetitelja.

Jutarnji sati te termin od 18 do 20 sati bili su rezervirani za najmlađe – svaki dan na rasporedu su bile kreativne radionice i igraonice za djecu u Perivoju Zrinski. Kulturni, umjetnički i zabavni program započinjao je već u popodnevnim satima nastupima KUD-ova i zanimljivim prezentacijama međimurskih običaja, a u to vrijeme priređeni su i brojni koncerti na pozornicama diljem centra grada. 

Iz dana u dan izmjenjivala su se zvučna domaća glazbena imena - Nina Badrić, Crvena jabuka, Četiri tenora, Massimo, Zvonko Bogdan, a u četvrtak je svojim nastupom ovogodišnje 54. Poricijunkulovo zatvorio Toni Cetinski.