Svakodnevica 05.01.2016. 11:10. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Čakovčanka s juga

"Kao curica htjela sam voziti kamion, sad vozim taksi..."

Žene naročito vole da ih vozi "teta Tanja", jer se tako osjećaju lagodnije

- Jednoj sam mušteriji rekla da ću uskoro stići po njega i trudnu suprugu, za najviše petnaestak minuta. Trebalo ih je odvesti do bolnice. Rekao mi je: "Ali, teta Tanja, počelo je..." Tad sam shvatila da je počeo porod! Sve sam ostavila i pojurila. Javili su se za dva sata, dobila je curicu - prisjeća se Tanja Žemljić, Čakovčanka koja vozi taksi u Varaždinu, jedne od najuzbudljivijih vožnji. Svi ju znaju kao tetu Tanju te kaže da žene vole kad ih vozi druga žena, osjećaju se lagodnije.

Jedina je taksistica Taxi Cammea u regiji, no do toga nije došlo posve slučajno.

Strast nikad nije nestala

- Kad sam kretala u srednju školu željela sam biti vozačica kamiona. Ali mama je bila protiv pa sam upisala tekstilnu. Radila sam svašta; kao komercijalistica u MTČ-u, pa sam imala obrt te na kraju radila u jednom računovodstvu. Na tim sam poslovima dosta putovala pa ta strast nikad nije nestala. Išla bih na terene po 30 dana - priča Tanja Žemljić za list Međimurje.

Prije godinu dana naišla je na natječaj Taxi Cammea, koji je dolazio u Varaždin. Javila se iz revolta, jer je baš ostala bez drugog posla i, kaže, tjedan dana plakala kod kuće. Dobila je poziv na razgovor i - zaposlena je. Danas je presretna. Radi s ljudima i u pokretu je, što najviše voli. Više nije zaposlenica Cammea, već je riječ o franšizi - partnerica je Cammeu. Tvrtka daje vozilo i logistiku, ona ima j.d.o.o., plaća fiksnu dnevnu svotu, a ostatak prihoda je njen. Ima i zaposlenika, tako da su stalno dostupni.

- Imamo jako puno posla, telefon stalno zvoni. Danju vozimo k liječniku, u kupovinu, na posao i s posla, u škole i vrtiće... Vozimo i do udaljenijih gradova - kaže. Sjedište je u Varaždinu, ali stižu pozivi i iz Međimurja. Maturante je vozila u Domašinec, turiste u Sv. Martin, Čakovčance na izlazak u Varaždin...

Od Čakovca do Varaždina vožnja stoji 95 kunaVožnja iz Varaždina, gdje se i pali taksimetar, do Nedelišća stoji 60, a do Čakovca 95 kuna. Sat čekanja stoji 40 kuna. Ukoliko netko iz Čakovca želi u Varaždin i nazove je, cijena je ista, jer Tanja Žemljić opet taksijem treba proći istu udaljenost od autobusnog kolodvora u Varaždinu.

U Čakovcu su susretljivi

- U Čakovcu su jako susretljivi. Jednom sam dovezla mladi par iz Trnovca Bartolovečkog do Čakovca, do Paladina. Popili smo i piće, dva sata čekala sam ih na početku pješačke zone i nitko mi ništa nije rekao. U Varaždinu je drugačije, moramo se skrivati po parkiralištima. Na kraju sam ih ostavila u Nedelišću - kaže.

Može odbiti vožnju ako procjeni da je to potrebno, a ima i "panic button", koji alarmira centralu i kolege. Napao ju je jedan "klinac" na početku karijere. Dovezla ga je do kuće i vjerojatno je shvatio da nema novca. Bio je alkoholiziran i na kraju je prolaznica pozvala njegove roditelje iz kuće te su joj se svi zajedno ispričavali zbog njegova ponašanja.

- Mogao mi je reći: "Teta, nemam novca." Pa i ja imam takvog sina, odvezla bih ga. No dobro je završilo - kaže 45-godišnja Čakovčanka s Juga. Ima sina Mihaela i kćer Kristinu te čak troje unučadi: Stellu, Stefana i Saru.