Svakodnevica 25.03.2017. 08:40. Zadnja izmjena: 25.03.2017. 08:45.

Pub Quiz Čakovec

Leteći Medvjedići pobjednici 4. sezone

Druga godina održavanja kvizova u Starom Hrastu započela je sa 4. sezonom i još jednim ligaškim natjecanjem u znanju. Pub Quiz Čakovec ima svoje nove (stare) pobjednike Leteće Medvjediće. Kvizaška natjecanja oduvijek su popularna. Svi se sjećamo Kviskoteke, Upitnika, pa i raznih Kola sreće, Milijunaša i ostalih kvizova. Pub Quizovi u proteklih nekoliko godina samo su korak dalje prema popularizaciji ovih tipova natjecanja i pokazuju da je znanje “sexy”. Pub Quiz Čakovec do jučer se održao 49. puta u Starom Hrastu, s mnogo raznih varijacija. Održali su humanitarne, dobrotvorne, individualne i timske, tematske i kvizove općeg znanja, a ukupno su primili i preko 50 različitih ekipa.

U 4. sezoni Pub Quiza Čakovec u 10 različitih kvizova natjecala se 31 različita ekipa s preko 150 natjecatelja. Na 500 različitih pitanja najbolji su točno odgovorili na njih 331, odnosno na 16 više no prvi pratitelji. Uz veliki interes javnosti, kvizovi nam pokazuju da se trendovi mjenjaju, znanje postaje “in” i “sexy” i kvizanje četvrtkom postala je nova tradicija u gradu. Gotovo svakog četvrtka mjesto okupljanja znalaca postaje Stari Hrast, a to će se uskoro zasladiti i sa još nekoliko noviteta.

Čestitke ekipama Leteći Medvjedići, Squasheri, Tiblica, Susedi, Konjokradice, MTT, Tarzani, Krumpirove Zlatice, 4-5P(relog), John bez H, Slučajni Supatnici, Kotoribilarizacija, Mulci, Nesvrstani, Tupi Kutevi, Balkanski Tango, Bitange i Princeza, Filane Paprike, KRIM TIM, Emil i Detektivi, Sailor Moon, Pečeni Kesteni, Mulci 2, Štelibi, Asistencije Roke Ukića, Purpurne Kobre, Nepobačena Djeca Željke Markić, Goli u Polju, Visibabe, (PO)Bjednici, Žigomatopasači.

Prvi tematski “Harry Potter Pub Quiz” u Hrastu!

S krajem sezone ligaškog natjecanja u kvizanju, već tradicionalno se opustimo i organiziramo koji tematski i revijalni kviz. 31.3., u četvrtak tako ćemo održati posljednji kviz u ožujku, kviz općeg znanja. No prava poslastica nas očekuje 6.4. s početkom u 19 sati kad nam na red dolazi pub quiz na temu popularnih knjiga, filmova i predstava o Harry Potteru. Harry Potter lik je uz kojeg su mnogi od nas odrasli, a generacije i dalje luduju za njim. 8 filmova, 7 knjiga, nekoliko predstava, nekoliko knjiga i filmova iz “svijeta” osigurat će nam tematsku zabavu na razini.

Na tematskom kvizu o čarobnom svijetu, bezjacima, čarobnjacima i čudesnim zvijerima zabavit ćemo se i na malo drukčiji način. Ekipe s najpotterovskim imenima, kostimima i maštovitim rekvizitima biti će nagrađene i posebnim znacima pažnje. Osigurajte svoju pozivnicu za “Hogwarts Express” i postanite dio čarobnog svijeta makar na jedan dan!

Izvor: Krešimir Biškup