Svakodnevica 10.09.2018. 10:19. Zadnja izmjena: 10.09.2018. 10:23.

Prognoza vremena

Lijepo vrijeme uz dosta sunca i topline

Sam početak rujna donio nam je jedan kišni val uz pad temperature, ali već se sredinom prošlog tjedna vratilo ljepše vrijeme uz dosta sunca i topline. U sljedećih skoro tjedan dana ostaju ljetne temperature uz puno sunca. Tako vrijeme je na vidiku barem do vikenda kad bi moglo doći do neke manje promjene. Općenito se može reći da će radni dio tjedna biti uglavnom sunčan i vrlo topao, a vikend bi nam trebao donijeti manju promjenu vremena, ponegdje već i krajem petka u obliku kakvog pljuska. U svakom slučaju lijepi dani za berbe i ostale poslova na otvorenom. 

  • Ponedjeljak nam donosi pretežno sunčano, suho i vrlo toplo vrijeme. Ujutro je moguća kratkotrajna sumaglica ili magla, osobito uz vodene površine. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka ujutro malo ispod 15, a danju oko 26 Celzijevih stupnjeva. Pravo bablje ljeto. Pripazite i dalje na izlaganje suncu jer će UV indeks u većini dana biti visok, osobito u razdoblju između 11 i 16 sati. Prema svemu sudeći ljetno vrijeme će se nastaviti i do sredine tjedna.
  • U utorak i srijedu uglavnom suho i sunčano, u utorak povremeno s umjerenom naoblakom. Ujutro je moguća kratkotrajna sumaglica ili magla, osobito uz vodene površine. Temperatura zraka prava ljetna, svaki dan malo pomalo sve viša, tako da ćemo u srijedu vjerojatno već imati 28 Celzijevih stupnjeva. Koliko god dani bili topli, večernji i jutarnji sati ipak već pokazuju svježinu kao prvi znak rane jeseni.
  • U četvrtak obilje sunca i vrućine uz uglavnom slab vjetar južnih smjerova. Temperatura zraka ostaje prava ljetna, oko 29 stupnjeva.
  • I u petak zasad izgleda puno sunca i topline. Noćna i jutarnja temperatura bit će od 15 do 18°C, a najviša dnevna do 30 Celzijevih stupnjeva. Krajem dana porast naoblake sa zapada, a ponegdje je moguć i pokoji kraći pljusak, vjerojatnije sa slovenske strane granice, ali možda malo procuri i do nas.
  • Prognostički izračuni za subotu ukazuju na slično vrijeme. Bit će djelomično sunčano, ali uz više oblaka nije isključena pojava kiše ili pljuska s grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana i ne svugdje nego lokalno. Ostat će podjednako toplo ili tek stupanj-dva svježije nego u petak.
  • Za nedjelju se čini ipak malo svježije. Bit će više oblaka, ali i sunčanih razdoblja. Ponegdje je moguće malo kiše ili kratkotrajan pljusak (možda praćen i grmljavinom).

Za one koji malo kasnije idu na godišnji i na more dobra je vijest da će se lijepo vrijeme do nedjelje zadržati i na Jadranu uz puno sunca i topline, a i more je toplo za kupanje. Tek oko subote/nedjelje je i na moru moguća nekakva manja promjena vremena.

Čini se da ni početak sljedećeg tjedna ne donosi neku značajnu promjenu. I dalje se nazire ugodno kasnoljetno vrijeme.

  • Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min iz fiksnih te 4,78 KN/min iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 9.9.