Svakodnevica 28.03.2017. 21:17. Zadnja izmjena: 28.03.2017. 21:22.

Ljubav

Margareta Strniščak i Mirko Cobović: Upoznali smo se putem oglasa

Čakovčanka Margareta Strniščak većinu svog radnog vijeka provela je u Austriji. Ondje je osnovala obitelj, a dolaskom u mirovinu ostala je udovica te se odlučila vratiti u svoj rodni kraj. - Uključila sam se u Društvo samaca i odlazila na druženja. Čim su čuli da sam radila u inozemstvu, prvo pitanje bilo je kolika mi je mirovina. Kako da onda pronađem svog životnog partnera?, upitala je vedra osamdesetdvogodišnjakinja. Umjesto toga, sreću je odlučila okušati u emisiji Srodne duše koja se bavi spajanjem potencijalnih partnera.

- Nakon podužeg ispitivanja dali su mi broj mog Mirka. Digla sam slušalicu i nazvala ga. Najprije me pitao odakle mi njegov broj telefona i onda mi rekao da nema vremena jer gleda Bingo te da će me nazvati kasnije. Bila sam izgubljena i pomislila: Ma, bedak jedan, tko te šiša! No, idućeg dana, telefon je zazvonio, a s druge strane Mirko Cobović (86), rodom iz Slavonije, iz Vrpolja.

-Telefonirali smo 10 dana i onda me pitao kada ćemo se konačno vidjeti. Odgovorila sam mu: Pa ne misliš valjda da će cura doći k dečku. Red je da dečko dođe curi!, našalila se Margareta. Nije Mirku bilo druge, do sjesti u vlak, pa za Čakovec.

Moja je ženica atomska bomba!

Iako ih Margareta opisuje kao karakterno različite osobe, kliknuli su na prvu i bez problema pronašli zajednički jezik.

- Oduvijek smo se lijepo slagali. Ja sam više živi tip, volim muziku i putovanja. Moj Mirko je naučni tip, zanimaju ga knjige i križaljke. Ponekad dođe do nesuglasica, no, brzo se izglade. Ne valja sve odbaciti zbog nekog hira, opisala je naša sugovornica. Njezin partner Mirko, umirovljeni učitelj tehničkog odgoja i fizike, dvaput je ostao udovac prije nego je upoznao svoju Greticu. - Sad sam dobio najjaču ženu. Gretica drži na životu i mene i sebe. Ima energije k'o atomska bomba, s puno ljubavi u očima rekao je Mirko.

Par koji zrači posebno životnom energijom nakon pet godina provedenih u Vrpolju, svoj je dom pronašao u Čakovcu. - Čuli smo da puno mlađi parovi od nas traže svoje mjesto u Domu za starije i nemoćne osobe, pa smo se i mi odlučili raspitati. Razgledali smo nekoliko domova u Slavoniji, no, nisu nam se svidjeli. Mirko je predložio da odemo u Čakovec. Prodali smo kuću u Slavoniji i doselili u Međimurje, ozarena lica prepričala je Margareta pokazujući svoj dom – apartman u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec gdje sa suprugom živi posljednje četiri godine.

Imaju hobije i razne interese, no, ništa ne bi imalo toliko smisla da nemaju jedno drugo. - Puno znači kad uz sebe imaš osobu koja te poštuje, pomaže ti, brine o tebi i tvojim osjećajima. Sreća je imati takvu osobu i znati da nisi sam, zaključili su naši sugovornici koji svojim pogledima i pažljivim gestama odaju dojam friško zaljubljenog para.