Svakodnevica 26.02.2017. 10:34. Zadnja izmjena: 26.02.2017. 10:34.

Čakovec

Marija Ivačić: 'Gagarinka' za praunuka Jana

Marija Ivačić (79) iz Čakovca, od milja baka Micika, za koji će dan postati - prabaka Micika! Otkako su unuka Anja i suprug Mladen obznanili da čekaju svoje prvo dijete, Marija se bacila na posao. Rado štrika za sebe, obitelj i prijatelje, pa će i praunuka Jana dočekati nekoliko pari papučica i kapica kakva se danas više ne viđa često, takozvana gagarinka.

U predanom ju poslu za sad ometaju radnici koji u obiteljskoj kući nedaleko od središta grada, na katu ispod Micike, uređuju stan za mladu obitelj.  - Majstori su dobri, ali ja sam vam već žena u godinama pa mi buka smeta, kaže. Još joj teže, priznaje, pada to što njezine savjete o uređenju nitko ne sluša, iako je uz pokojnog supruga, inženjera građevine, puno naučila. U šali kaže - to su prave Tantalove muke!

No, i za to će Micika pronaći lijek - u pjesmi. Pjeva, kaže, još od prvog razreda osnovne škole, a njezin se glas i danas može čuti, najčešće na prvoj jutarnjoj misi u čakovečkoj crvi sv. Nikole, čijeg je ženskog zbora članica. Svi će joj talenti i znanja, od štrikanja do pjesme, uskoro dobro doći u onome u čemu su bake i prabake ipak najbolje - maženju najmlađeg člana obitelji.

Izvor: Bojana Španiček