Svakodnevica 15.05.2016. 08:23. Zadnja izmjena: 15.05.2016. 08:58.

Pletenje i štrikanje

Martin pleter - modna priča Marte Burele Kramar

Pred punim gledalištem čakovečkog Centra za kulturu svojom prvom revijom pletiva publici se predstavila Marta Burela Kramar, profesorica geografije u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Uz školske i obiteljske obaveze, Marta nalazi vremena za pletenje i štrikanje.

Ljubav prema vuni na nju je još u djetinjstvu prenijela majka za koju kaže da je najzaslužnija za sve što Marta danas jest. Jednostavnost i profinjenost utkani su u svaki unikatni komad pletenih kreacije ove umjetnice.

Marta je virtuoz s iglama, ali i bez njih. Pletenje rukama stvorilo je nježne i mekane radove, koji na tijelu žene naglašavaju najesencijalniju žensku dimenziju odnosno ženstvenost. Svoje je radove od šalova i kapa, preko majici i tunika do kaputa prezentirala preko zanimljivih manekenskih koreografija.

Modeli su nosili i bakreni nakit Marije Marciuš. Reviju su nosili i maleni manekeni koji su se na pozornici izvrsno snašli i oduševili publiku. Bezvremenska moda, baš poput vječne male crne haljine, prema reakcijama publike, Međimurcima se jako svidjela.