Svakodnevica 17.10.2016. 09:15. Zadnja izmjena: 17.10.2016. 09:33.

Jesenske aktivnosti

Mravići u domu za starije, na policiji, na odjelu pedijatrije i kod zubara

Nova vrtićka godina u ponom je jeku.  A time i aktivnosti skupine Mravići dječjeg vrtića Bambi Čakovec.

Mravići i Dan policije

Povodom Dana policije Mravići su sa svojim tetama Ivanom Pečarko i Rianom Tkalčec posjetili Policijsku upravu Međimursku gdje ih je primila djelatnica Irena Branović. Mravići su tamo saznali da djelatnici policije imaju i druge radne obveze osim ‘ganjanja lopova i prebrzih vozača’ na međimurskim cestama. Tako su u glavnoj zgradi, gdje se nalaze službe za građane, vidjeli proces nastanka osobne iskaznice i vozačke dozvole. U daljnjem obilasku su vidjeli i usput ‘opipali’ policijsku opremu, frajerisali se sjedeći na policijskom motoru, vidjeli policijski brod i bili jako poslušni dok su stigli do policijskog zatvora. Da policajci moraju stalno biti u dobroj fizičkoj formi Mravići su iskusili vježbajući s Miljenkom Krušeljom. I vjerujemo da su tim posjetom mnogi Mravići ‘izgubili’ strah od policajaca i u njima prepoznali svoje čuvare.

Mravići i Dan zdravih zubi

Higijena zubiju bitan je faktor u očuvanju općeg zdravlja i Mravići se toga drže te svakodnevno poslije ručka temeljito četkaju svoje zubiće. Zbog toga su bez straha I s osmijehom na licu krenuli u posjet zubarki – dr.med.dent. Mirni Rožej. Tamo su utvrdili svoje znanje o zubarskom stolcu i popratnim ‘zujalicama’ koje zubari koriste prilikom pregleda i popravka zubiju. Zubarka Mirna je Mravićim premazala zubiće posebnom pastom koja će dodatno zaštititi njihove mliječne zubiće od Grica I Greca.

Mravići i Dan starijih osoba

Starenje je prirodan proces i nitko ga ne može izbjeći, a briga za starije osobe važna je i kao briga za djecu. Stoga su Mravići sa svojim tetama Ivanom i Rianom posjetili nečije bake i djedove u Domu za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK i razveselili ih pjesmama i recitacijama.

A u svoj vrtić pozvali su svoje bake i djedove na igru i druženje i njima također pripremili prigodan program s pjesmama. Pjevale su se mnoge dječje pjesme, pa i one koje su ‘vječne’ pa su tako i bake i djedovi znali tekst I pridružili se svojim glasovima. Dobro da nije bilo vrijeme spavanja jer se pjesma orila cijelim vrtićem.

Mravići i Odjel pedijatrije

Kao i svake godine, Mravići su svojim posjetom obradovali bolesnu djecu na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Znamo da vrijeme jako sporo prolazi kad nisi doma sa svojim najmilijima, a to je upravo slučaj kod djece koja, kraće ili duže, borave na odjelu. Mravići su im svojim veselim nastupom skratili vrijeme čekanja na posjete i barem im na kratko odvratili pažnju od njihovih terapija te im podigli raspoloženje. Posjet je koordinirala glavna sestra Odjela Dijana Farkaš.