Svakodnevica 30.09.2016. 10:17. Zadnja izmjena: 30.09.2016. 10:19.

Mala Subotica

Na rekreativnim obiteljskim školskim igrama Obitelj zajedno natjecalo se čak 126 obitelji

Trinaesti put za redom u Maloj Subotici održane su rekreativne obiteljske školske igre – OBITELJ ZAJEDNO, koje zajednički organiziraju USR Sport za sve Mala Subotica i Osnovna škola Tomaša Goričanca. Pravo nastupa imali su svi učenici od 1. do 4. razreda i njihovi roditelji, a jednog od roditelja mogao je zamijeniti i neki drugi član obitelji (sestra, brat, baka, djed). Ovogodišnje obiteljsko natjecanje održano je u sklopu obilježavanje Europskog tjedna kretanja (mobilnosti), a mogućnost da nekoliko popodnevnih sati provedu zajedno u igri i druženju iskoristilo je rekordnih 126 obitelji tj. 378 natjecatelja. Igre su održane minulog petka (23.09.2016.) na vanjskim školskim sportskim terenima po lijepom i sunčanom vremenu. Svaka ekipa mogla je slobodno odabrati u kojoj od 4 discipline će sudjelovati, a obitelji su bile podijeljene u dvije kategorije – posebno 1. i 2. razredi, te posebno 3. i 4. Razredi.

Tijekom dvosatnih uzbudljivih i neizvjesnih natjecanja postignuti su sljedeći rezultati:

Gađanje čunjeva 

  • 1. i 2. razredi: 1. obitelj Hert (Tena 1.b), 2. Horvat (David 1.a), 3. Baranašić (Abel 1.a)
  • 3. i 4. razredi: 1. obitelj Taradi (Matija 4.a), 2. Juras (Luka 4.b), 3. Konjević (David 3.b).

Kolut do koluta

  • 1. i 2. razredi: 1. obitelj Rebernik (Mateo 1.a), 2. Debelec (Domagoj 2.a), 3. Janković (Leon 2.b)
  • 3. i 4. razredi – 1. obitelj Jančec (Niko 4.a), 2. Grašić (Ela 3.b), 3. Taradi (Matija 4.a)

Gumi slalom

  • 1. i 2. razredi: 1. 1. obitelj Rebernik (Mateo 1.a), 2. Horvat (Ema 2.a), 3. Cirkvenčić (Lovro 2.a)
  • 3. i 4. razredi – 1. obitelj Križaić (Tia 4.b), 2. Horvat (Alex 4.a), 3. Ovčar (Stela 4.a). 

Činkanje 

  • 1. i 2. razredi: 1. obitelj Bedić (David 1.a), 2. Trstenjak (Aida 2.a), 3. Srnec (Magdalena 1.b)
  • 3. i 4. razredi – 1. obitelj Kerovec (Deni 4.b), 2. Dodlek (Sara 4.a), 3. Križaić (Tia 4.b).

Tri prvoplasirane obitelji u svim disciplinama i kategorijama nagrađeni su medaljama koje je i ove godine osigurala općina Mala Subotica. I ovom prilikom organizacija je bila na nivou, a za regularnost i sigurnost natjecanja brinuli su suci i njihovi pomoćnici koji su svoj posao odradili na najbolji način. Sudili su: Željka Fažon, Ljubica Kocijan, Marija Krčmar, Marija Matić, Rozalija Mihalic, Slavica Perenc, Ljiljana i Monika Šipuš, Zvonko Kocijan, Antun Perenc i Valentin Šipuš, a pomagale su im učiteljice: Nina Cmrečak, Nadica Črep, Jasminka Drabić, Štefica Hajdarović, Marija Jelenić, Blaženka Palatinuš, Ljiljana Rikovec i Slavica Švec.

Na kraju treba istaknuti jedan zanimljiv detalj s ovog popularnog obiteljskog natjecanja. Obitelj Grašić (Ela, Gordana i Miroslav) u disciplini Gumi slalom odradila je zadatak za 13,97 sekundi. Njihova susjeda Stela Ovčar htjela je također sudjelovati, no njezini roditelji su zbog radnih obaveza bili spriječeni i nisu mogli doći na natjecanje. Da udovolje njezinoj želji, Miroslav i kćerka Ela, trčali su sa Stelom ostvarivši rezultat od 13, 96 sekundi. Tim su rezultatom bili za jednu stotinku bolji od rezultata koji su postigli u prvoj utrci, te su osvojili 3. mjesto i brončanu medalju. Iako je Ela tako ostala bez medalje, nije bila previše tužna jer je u disciplini Kolut do koluta osvojila srebrnu medalju. Pohvale za obitelj Grašić.