Svakodnevica 13.03.2019. 09:16. Zadnja izmjena: 13.03.2019. 09:16.

Subota, 23. ožujka

Kupite narcise i uključite se u borbu protiv raka dojke

Mjesec ožujak posvećen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Karcinom dojke je prva bolest na ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena. Nažalost, male su mugućnosti prevencije, no bolest se može na vrijeme otkriti i liječiti.

U mjesecu ožujku, članice Kluba Nova Nada već niz godina provode akciju „Dan narcisa“, te na taj način žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

U gradu Čakovcu akcija će se ove godine održati na tri lokacije – na Trgu Republike, Franjevačkom trgu i na jugu kod Metssa u subotu, 23.3. od 9 do 12 sati, a akciji će se pridružiti i ostala dva grada te brojna druga mjesta u Međimurju. Narcise će se prodavati u Kotoribi, u Prelogu na tržnici, u Maloj Subotici kod općine, u Palovcu, Svetom Križu i Donjem Pustakovcu, Sv. Jurju u Trnju, Donjem Hrašćanu, Držimurcu i Štefancu,  na Belici kod Robne kuće, u Pribislavcu kod opskrbnog centra METSS i kod Konzuma, u Nedelišću kod općine, u Brezju i Lopatincu kod METSS-ovih dućana, u Dragoslavcu i Pleškovcu kod METSS-ovog dućana, u  Murskom Središću kod Robne kuće, te u Domašincu i Gardinovcu kod Društvenog doma.

Novac prikupljen prodajom cvijeća i ostalih predmeta koristiti će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana.