Svakodnevica 18.12.2015. 08:20. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Šenkovec

Neumorni pjev ptičica kod obitelji Mesarić

Kod Dražena i Vesne Mesarić iz Šenkovca nema mira i tišine u dvorištu ni zimi koja se polako šulja u naš kraj. Naime njihova kućica u vrtu prepuna je uvijek veselih i glasnih ptičica – zebica, bijelih domaćih grlica, papiga a tu su i patuljasti zečevi. Dvorište im krasi i bara duboka jedan metar s petstotinjak ribica.

Uz vanjski život gdje je najglasnija papiga imena Buba koja pripada vrsti mala aleksandra u kući im pjeva jedan kanarinac. – Kanarinca na jesen premještamo u kuću jer je jako sitan pa da mu ne bi vani bilo prehladno. Posao s ptičicama nije naporan, svaki dan treba samo pola sata da se im napune hranilice i doda voda u pojilice, kazala je Vesna Mesarić.

Draženu i Vesni Mesarić nikad nije dosadno, vikendom kad ne moraju na posao borave u prirodi. – Već se 35 godina bavim ribolovom i uzgojem ptica. Neke ptičice kupimo, a mnoge su se tijekom godina kod nas i izlegle. Uživam u radu s drvetom pa kućice za ptice izrađujem sam. Ponekad ih napravim i poklanjam vrtićima i raznim društvima.

Supruga i ja volimo prirodu te koristimo svaki slobodni trenutak da otiđemo na neko jezero. Član sam ŠRD Jezera Bedekovčina i ŠRD Linjak Ivanovec, navodi Dražen.