Svakodnevica 24.03.2020. 11:37. Zadnja izmjena: 24.03.2020. 11:44.

Za korisnike

Obavijest Centra za socijalnu skrb Čakovec svim korisnicima

Obavijest iz Centra za socijalnu skrb Čakovec prenosimo bez izmjena: Centar za socijalnu skrb je javna ustanova koja u ovoj izvanrednoj situaciji  mora organizirati funkcioniranje sustava socijalne skrbi na području naše županije.

Prema svim uputama koje su nam stizale ovih dana, od svih nadležnih institucija, morali smo organizirati rad u dvije grupe, jedna radi od kuće a druga je u ustanovi.   Ako ćemo se svi pridržavati uputa u borbi protiv virusa COVID -19 (higijena, samoizolacija, bez bliskih kontakata i dr.) nadamo se da će sve dobro završiti. 

Želim Vam svima poslati slijedeće obavijesti:

  • Isplate svih naknada i pomoći iz CZSS idu bez ikakvih problema
  • Molim Vas SVE da se do daljnjeg suzdržite od pokretanja raznih postupaka za koje je nadležan centar za socijalnu skrb, A KOJI NISU ŽURNI

ŽURNI I NEODGODIVI postupci su:

  • 1. podmirenje troškova pogreba korisnika zajamčene minimalne naknade
  • 2. smještaj u kriznim i hitnim situacijama
  • 3. nasilje u obitelji       -    roditelje djece koja su na smještaju u udomiteljskim obiteljima ili ustanovama molimo da kontakte s njima ostvare putem elektroničkih medija i/ili telekomunikacijskih sredstava ( telefon, Skype, WhatsApp, Viber) u slijedećih 30 dana

Roditelji, čija djeca imaju kontakte sa drugim roditeljem, MOLIM da pokažu odgovornost i u ovom trenutku prekinu sa svađama i manipulacijama, da zajednički pokušaju doći do rješenja koje bi za njihovu djecu bilo zdravstveno prihvatljivo uz napomenu da se pridržavaju svih uputa nacionalnog stožera civilne zaštite.

One obitelji za koje ovaj centar utvrdi da trebaju pojačanu kontrolu i praćenje bilo zbog pojačanih rizika na strani korisnika i/ili roditelja i članova obitelji  svakodnevno ćemo kontaktirati putem telekomunikacijskih sredstava.

Na web stranici Centra za socijalnu skrb Čakovec se nalaze obrasci za sve zahtjeve, možete ih ispuniti, priložiti dokumentaciju i poštom poslati na našu adresu ili putem e-maila : pisarnica©czss-ck.hr 

  •  Za sve informacije možete zvati slijedeće telefonske brojeve:  040/391-920, 040/391-922. MOLIMO VAS DA SVI RAZMISLITE I DONESETE ODLUKU ŠTO JE U OVOM TRENUTKU VAŽNO ZA VAS, VAŠU DJECU I ČITAVU OBITELJ, naglašavaju iz Centra.