Svakodnevica 26.12.2019. 09:05. Zadnja izmjena: 26.12.2019. 09:05.

Međunarodna izložba

Obitelj Mikulan iz Slakovca: Dama je najljepša američka akita

U sklopu Međunarodno izložbe pasa koja je okupila izlagače iz više od 30 zemalja Zagrebačkim velesajmom nedavno je prošetalo oko 4.000 pasa. Ošišane, uređene i počešljane pse ocjenjivali su suci među kojima i oni najpoznatiji u psećem izložbenom svijetu. U ljepoti se sa velikim brojem pasa  na specijalnoj izložbi svoje grupe po prvi puta natjecala i Dama, američka akita obitelji Mikulan iz Slakovca.

- Dama je na specijalnoj izložbi pobijedila u svojoj grupi, bila je najbolja od ženki svoje pasmine i prošla je dalje. Zatim su se gledali pobjednici muških i ženskih juniora pasmine. Dama je opet bila bolja i ljepša, a nakon toga je pobijedila i starije ženke i mužjake te je proglašena najljepšom američkom akitom izložbe, kazao je ponosno David Mikulan.

Mnogi se godinama natječu na vrlo jakoj zagrebačkoj izložbi, a 13 mjesečna Dama iz prve je „pomela” konkurenciju i ostvarila odlične rezultate. - Damu smo doveli iz Bjelovara već tada razmišljajući o tome kako ćemo je voditi na izložbe i dati joj priliku da osvoji medalje i dokaže svoju kvalitetu na natjecanjima pred sucima. No prvenstveno, ona je naš kućni ljubimac i naša maza, objasnio je David.

Nakon uspješne izložbe u Zagrebu Dama će sudjelovati i na drugim izložbama, no i dalje ostaje njihova draga ljubimica izuzetno privržena cijeloj obitelji - našem sugovorniku Davidu, njegovoj supruzi Mateji i kćerima Asji i Diti koje Damu obožavaju.