Svakodnevica 10.10.2017. 07:00. Zadnja izmjena: 10.10.2017. 07:02.

Vremenska prognoza

Pred nama su ugodni, suhi jesenski dani sa svježim jutrima bez mraza

VREMENSKA SLIKA: Rujan je u cijeloj zemlji završio kao malo hladniji mjesec od normale, a ponegdje je postavio i nove kišne rekorde. Prošlu nedjelju počeo nam je listopad, mjesec u kojem se u prosjeku prvi put pojavi i jutarnji mraz, pa ga je već prvog listopadskog jutra ponegdje bilo. I naredna jutra bit će dosta hladna, ali u većini mjesta još uvijek bez pravog mraza. U utorak može biti malo kiše, a u ostalim danima očekujemo više suhog vremena, uz dosta ugodne dnevne temperature zraka.

VREMENSKA PROGNOZA

  • U utorak ujutro mjestimice će biti kratkotrajne sumaglice ili magle, a moguća je i slaba kišica. Tijekom dana očekujemo većinom suho vrijeme, s kraćim sunčanim razdobljima. Nakon svježeg jutra, uz temperaturu između 6 i 9 °C, danju će ipak biti malo ugodnije, uz maksimalac od 15 do 17 Celzijevih stupnjeva. Bioprognoza malo bolja.
  • Srijeda će biti nešto povoljnija. Ujutro je moguća magla, ali tijekom dana očekuju se i sunčana razdoblja. Čini se da će dan proći suho, uz slab do umjeren vjetar južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 8, a najviša dnevna oko 17 ili 18 Celzijevih stupnjeva. Bit će to vjerojatno jedan ugodan i suh jesenski dan.
  • Gotovo identične vremenske prilike očekujemo i tijekom četvrtka. Ujutro su moguće magla ili niska naoblaka, a danju bi trebalo biti barem djelomično sunčano. Niski oblaci mjestimice se mogu i dulje zadržati. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a temperatura zraka mogla bi biti još malo viša nego u srijedu, pa ćemo popodne možda prijeći 20 Celzijevih stupnjeva.
  • I u petak ujutro moguće su magla ili niska naoblaka. Tijekom dana većinom suho, uz moguća sunčana razdoblja. Vjetar će biti većinom slab. Jutro svježe, uz temperaturu malo ispod 10 °C. Najviša dnevna ovisit će o količini sunca, ali bi mogla dosegnuti 19 ili 20 Celzijevih stupnjeva.
  • Čini se da bi suho i ugodno vrijeme potrajalo i u danima vikenda. I dalje postoji mogućnost za jutarnju maglu i niske, oblake pa je pitanje koliko će biti sunca, ali u popodnevnim satima vjerojatno ćemo ipak imati sunčana razdoblja. Ostat će relativno toplo za sredinu listopada.