Svakodnevica 16.10.2017. 12:45. Zadnja izmjena: 16.10.2017. 12:49.

Nedjelja, 15. listopada

Preko 90 biciklista na biciklijadi župe Sv. Roka Draškovec

U nedjelju, 15. listopada na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec održana je 18. Biciklijada Župe Draškovec.

Ovo je peta i ujedno i završna ovogodišnja biciklijada. Slijedeća će se održati iduće godine. Na biciklijadi je sudjelovalo preko 90 biciklista. Polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja kroz Hemuševec do Donjeg Kraljevca.

U Donjem Kraljevcu su se biciklijadi ispred crkve sv. Magdalene priključili svi preostali biciklisti te se kroz Čehovec, Sveti Juraj u Trnju, Palinovec, Donji Hrašćan i Hodošan vozilo do Zelengaja na imanje Šavora - Mesarić. U Zelengaju su bicikliste dočekali domaćini obitelj Šavora i obitelj Mesarić koji su sve prisutne počastili osvježavajućim pićem, voćem, domaćim kolačima, sirom i domaćim kukuruznim kruhom te finim gulašom.

Na imanju je održan kraći odmor, poslikana je zajednička fotografija te održana škola u prirodi - Jesenska sadnja bugenvilija (Bougainvillea sp.) uz predavanje vlč. Vonića poznatog zaljubljenika u cvijeće. Uz zahvalu domaćinima na gostoprimstvu slijedio je povratak kućama. Dužina ukupne prijeđene biciklističke rute bila je oko 30 kilometara. 

Izvor: zupa-sveti-rok.hr