Svakodnevica 21.07.2017. 11:41. Zadnja izmjena: 25.07.2017. 09:57.

Međimurje domaćin završne svečanosti

Priznanje EDEN pripalo destinaciji Vukovar-Vučedol-Ilok

Nakon što je dva puta primilo priznanje za Europsku destinaciju izvrsnosti - EDEN (2007. Sveti Martin na Muri i gornje Međimurje 2014.), Međimurju je ove godine pripalo domaćinstvo finala izbora. Završnu je svečanost Turistička zajednica Međimurske županije organizirala u Muzejsko-informativnom centru Staroga grada Zrinskih, a titulu je ponijela destinacija Vukovar-Vučedol-Ilok, u konkurenciji 12 ukupno prijavljenih, odnosno 5 finalista.

Zamjenica predsjednika TZ Međimurske županije Sandra Herman istaknula je pritom kako ju neizmjerno raduje da se ova manifestacija odvija upravo u Međimurju, te dodala: 

- Titula europske destinacije izvrsnosti ima izuzetnu težinu, što nam potvrđuje i naš Sveti Martin na Muri čije je osvajanje nagrade 2007. godine potaknulo veliku promociju i daljnji razvoj tog kraja.

Podsjetimo, Međimurje je jedina destinacija u Europi koja je osvojila ovu prestižnu nagradu dva puta, a budući da ove Međimurska županija nije mogla konkurirati izboru, Turistička zajednica Međimurske županije bila je domaćin ove svečanosti.

- Ovo je još jedno veliko priznanje Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Međimurskoj županiji, koja ulaže puno truda u razvoj svoga turizma. Svih 5 finalista zaista se potrudilo da uđu u samo finale, a pobjednik će imati veliku promociju diljem Europe, jer ulazi u mrežu skrivenih europskih blaga i održivog turizma, a malim destinacijama u razvoju ovakva promocija jako puno znači, rekao je direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula.

Završne prezentacije finalnih destinacija i proglašenje pobjednika kulturno-umjetničkim programom  obogatili su Henrik Šimunković uz pratnju Darka Golubića Matko Buvač koji je vodio program.

Dosadašnji pobjednici hrvatskog EDEN-a su Sveti Martin na Muri, Đurđevac – grad picoka, Nacionalni park Sjeverni velebit, Nin, Pustara Višnjica, Stancija 1904 – Svetvinčenat i Gornje Međimurje, a uručenje nagrade ovogodišnjem pobjedniku održat će se sljedeće godine u Bruxellesu.