Svakodnevica 09.03.2020. 09:35. Zadnja izmjena: 09.03.2020. 09:37.

Vrijeeeme...

Prognoza vremena za sljedećih 7 dana: Sredinom tjedna izražena južina

Vremenska slika: Često se kaže da je veljača prevrtača, ali nije ni početak ožujka ništa bolji. U proteklih tjedan dana imali smo puno oblaka, povremenu kiša, u gorju i kratkotrajan snijeg. Više suhog i toplijeg vremena očekujemo ovaj tjedan, osobito od utorka do petka. Za vikend će se vrijeme vjerojatno ponovo značajno pokvariti, ali opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Vremenska prognoza

Ponedjeljak nam ponovo donosi dosta oblaka, a mjestimice može pasti i vrlo malo kišice. Nije riječ o puno oborina, više nešto usput i lokalno, a mnoga mjesta u Županiji ostat će suha. Nekako je vjerojatnost za tih nekoliko kapi kiše veća tijekom večeri i u noći na utorak. Bit će svježe, uz većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura oko nule ili malo iznad, a najviša dnevna između 9 i 12 Celzijevih stupnjeva.

  • U utorak rano ujutro dosta oblaka, rijetko gdje uz koju kap kiše. Sredinom dana i poslijepodne uglavnom suho, uz postupno razvedravanje, pa će biti i djelomično sunčano. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 5, a najviša dnevna oko 13 Celzijevih stupnjeva.
  • Sredina tjedna izgleda bolje. U srijedu i četvrtak suho, uz izmjenu oblaka i sunca, ali će temperatura zraka iz dana u dan polagano rasti. To znači da bi već u srijedu trebala prijeći 15 Celzijevih stupnjeva, a u četvrtak ponegdje možda doguramo i do 20 stupnjeva u hladu. Ako se to dogodi, bit će nam to prva dvadesetka ove sezone. Jačat će jugozapadni vjetar, a biometeorološke prilike bit će sve nepovoljnije.
  • U petak južina i toplina. U početku suho i djelomično sunčano, ali prema kraju dana sve više oblaka, pa do večeri ponegdje može biti kiše ili pljuskova. Temperatura će još uvijek biti između 15 i 17 Celzijevih stupnjeva.
  • U subotu promjena vremena. Bit će oblačnije i osjetno hladnije, a povremeno se očekuju kiša i pljuskovi. Vjetar će s južnih okrenuti na sjeverne smjerove. Zbog toga će temperatura zraka biti uglavnom između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva. U višem gorju može pasti i snijeg.
  • Čini se da će u nedjelju i ponedjeljak vrijeme ponovo biti povoljnije. Većinom suho, djelomično sunčano i danju ponovo malo toplije. Potkraj ponedjeljka možda stigne nova promjena vremena, ali to još nije sigurno.