Svakodnevica 24.05.2017. 22:23. Zadnja izmjena: 24.05.2017. 22:23.

Prva čestitarka

Rođendan Lista Međimurje u čipki iz Svete Marije koju je izradila Magdalena Kvakan

Neprekinuta nit u dragocjenom komadiću svetomarske čipke... za neprekinutih 65 godina izlaženja Lista Međimurje, u srcu kao simbolu neprekinute veze s našim čitateljima. Posebno vrijednim darom u koji je uložila svoje vrijeme, vještinu i puno ljubavi za našu 65. obljetnicu neizmjerno nas je obradovala čipkarica Magdalena Kvakan (69) iz Svete Marije. - Redovito čitam Međimurje i kad sam vidjela da slavite, palo mi je na pamet da bih vam mogla izraditi poklon od naše čipke. Sa suprugom sam promišljala koji bi motiv bio najprikladniji i odlučili smo da to bude srce, kaže Magdalena.

Čipkanjem se počela baviti prije desetak godina, sa željom da se Međimurje promovira i po nečemu posebnom, ne samo, kaže, po spremnosti za kramp i motiku. U izradi pazi na svaki detalj, pa je našem srcu posvetila nekoliko dana, a uz čestitke uredništvu i suradnicima na profesionalnosti, zaželjela nam je još puno godišnjica i uspjeha u radu. Najveće joj je zadovoljstvo kad netko prepozna i cijeni njezin rad, no, oduševljenje koje je izazvala kod nas u redakciji, priznaje, nije očekivala.

Uspješnih 65 ljeta Lista Međimurje ovjekovječenih u svetomarskoj čipki rukama čipkarice Magdalene, na posebnom će mjestu ostati trajna uspomena i dokaz neraskidive veze s našim čitateljima.