Svakodnevica 13.04.2016. 11:44. Zadnja izmjena: 13.04.2016. 11:48.

Pleškovec

Saniranje klizišta na groblju i dalje u tijeku

Na općinskom groblju Općine Sveti Juraj na Bregu u Pleškovcu prije otprilike tri godine pokrenulo se klizište, a njegova sanacija traje još i dan-danas. Groblje koje se nalazi na brežuljku zbog velike količine padalina počelo je kliziti nizbrdo, uslijed čega je došlo do pucanja i pomicanja grobova za gotovo pola metra, dok se živa ograda koja omeđuje groblje pomakla za čak metar i pol.

Kako bi sanirala klizište koje je najviše posljedica ostavilo na donjem desnom dijelu groblja i grobova koji se tamo nalaze, Općina Sveti Juraj na Bregu je u 2015. godini utrošila gotovo 118 tisuća kuna. Cijela investicija teška je više od pola milijuna kuna, a još uvijek su u tijeku radovi na prvoj fazi – postavljanje drenova koji bi trebali zaustaviti daljnje klizanje, koji stoje 250 tisuća, a koje zajednički financiraju Međimurska županija i Općina Sveti Juraj na Bregu, svaka polovicom iznosa.

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović potvrdio je da bi prva faza, ukoliko će vrijeme ići na ruku, trebala biti završena do kraja mjeseca travnja nakon čega bi brijeg trebao "biti na miru". Nakon najbitnijeg zaustavljanja klizišta na red bi trebala doći druga, "kozmetička" faza s kojom će se krenuti sukladno financijskim mogućnostima.