Svakodnevica 09.03.2016. 08:28. Zadnja izmjena: 09.03.2016. 09:18.

Za ravnopravnost žena

SDP povodom Dana žena poklonio sugrađankama predstavu i dijelio jaglace

Već tradicionalno, SDP Međimurske županije povodom Međunarodnog dana žena pripremio je nekoliko ugodnih iznenađenja svim našim sugrađankama. Tako su predstavnici županijske i čakovečke gradske organizacije stranke, ali i Foruma mladih SDP-a Međimurja u subotu prijepodne u središtu Čakovca žene darivali cvijećem. Ova je akcija naišla na odličan odaziv, jer je pripremljeno 600 jaglaca koji su podijeljeni u nepunih pola sata.

Još veći interes izazvala je predstava Kazališta Lectirum „Ljubav na prvi pogled“, pa je dvorana čakovečkog Centra za kulturu bila pretijesna za sve zainteresirane. Izvrsni glumci Matija Prskalo i Zijad Gračić proveli su gledatelje kroz niz komičnih situacija, nasmijavši ih do suza i pokazavši kako ljubav uvijek nadvlada sve granice i predrasude. Uoči predstave, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Čakovca Mario Medved čestitajući Međunarodni dan žena zauzeo se za daljnje jačanje položaja žena u društvu. Kao pozitivan primjer istakao je činjenicu da među SDP-ovim vijećnicima u Gradskom vijeću Čakovca polovicu čine žene. Prvi čovjek međimurskog SDP-a Mladen Novak također smatra da žene moraju biti bolje zastupljene u gotovo svim segmentima javnog djelovanja. Iako su pozitivni procesi u borbi za ravnopravnost ponekad prespori, Novak smatra da je potrebno odlučno ustrajati u njihovoj provedbi, sve dok žene ne budu u svakom pogledu posve ravnopravne.

Spomenute aktivnosti nastavit će se i u petak, 11.ožujka od 18 sati kada Socijaldemokratski forum žena SDP-a Međimurske županije u Scheierovoj zgradi u Čakovcu organizira predavanje ugledne psihologinje prof.dr. Mirjane Krizmanić o položaju žena u današnjem hrvatskom društvu.