Svakodnevica 13.08.2020. 08:46. Zadnja izmjena: 13.08.2020. 08:47.

Čakovec

SLAVKO FALTAK, MAJSTOR STOTINU ZANATA: Stol-bačva za drage pajdaše

Iako je od najranije mladosti pa do danas bio obrtnik - soboslikar i ličilac -  Slavko Faltak (75) iz Čakovca je zapravo majstor stotinu zanata. Sve što treba obavi sam: keramičarske, stolarske, vrtlarske i sve druge poslove. Tako je nedavno za svoju dušu preuredio staru vinsku bačvu zapremine 300 litara i pretvorio je u prekrasan i atraktivan stol. Potrošio je sate i sate vremena da je očisti, izbrusi i polakira. Zatim je napravio mala vrata, a u unutrašnjosti smjestio specifičan bar s raznim pićima. Da se nađe za prijatelje. S gornje strane je velika staklena ploha, a ispod nje malo morskog štiha: kamenčići i školjke.

Pajdaš Faltak je i poznati harmonikaš, koji je godinama svirao diljem Međimurja i šire, a obožava i svoj mali vinograd u Železnoj Gori, predjelu zvanom Orehovčak.

-Bačva-stol je zasad kod kuće u Čakovcu, ali bi uskoro trebao naći svoje stalno mjesto u kleti u Orehovčaku – kaže ponosni majstor, koji je staru bačvu, umjesto da je baci, pretvorio u zanimljiv i koristan predmet. Bravo.

Izvor: hc